• Kreu
  • Të tjera
  • Të tjera

Shqipëria, një nga 5 destinacionet evropiane që duhet vizituar në 2016-n

Meagen Collins, shkrimtare e udhëtimeve dhe fotografe e "Travel Freedom Network", në një reportazh të botuar së fundmi në “Yahoo Travel” përzgjodhi pesë destinacione evropiane, të cilat ajo i cilëson si të nënvlerësuara dhe që duhet të vizitohen tani. “Jemi në vitin 2016 dhe shumë prej jush mund të kenë dy objektiva kryesorë: të humbisni në peshë dhe të udhëtoni më shumë. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar me këtë të dytën. Ju inkurajojmë që të befasoni miqtë tuaj këtë vit dhe të zbuloni disa prej vendeve ‘të nënvlerësuara’ europiane. Dhe e dini çfarë?

Vijo leximin

Print

Shpallen tri monumente kulture

Këshilli Kombëtar i Restaurimeve pas mbledhjes së parë për vitin 2016 ka shpallur disa monumente kulture. Ky vendim vjen pas vëzhgimit të këtyre monumenteve nga specialistët e drejtorive Rajonale të Kulturës në rrethe ( Vlorë dhe Gjirokastër) dhe Institutit të Monumenteve të Kulturës përgjatë vitit 2015. Monument kulture shpallen, Ura e Gjipesë apo e mullinjve të Gjipesë,e cila ndodhet përgjatë rrjedhjes së përroit,mbi rrugën nacionale që lidh fshatin Ilias me fshatin Vuno, Rrënojat e xhamisë në Libohovë dhe Porta e Dhoksatit në Gjirokastër.

Vijo leximin

Print

“Konsultim me Shoqërinë Civile mbi Raportin e vitit 2015 të Komisionit Europian për Shqipërinë”

Përmbledhje e aktivitetit me Shoqërinë Civile, organizuar nga Ministria e Integrimit

Ministrja e Integrimit, znj. Klajda Gjosha, falënderoi përfaqësuesit e Organizatave të Shoqërisë Civile (OSHC) për pjesëmarrjen në takim dhe bashkëpunimin e deritanishëm. Gjithashtu vlerësoi si të një rëndësie të veçantë opinionet, komentet mbi Raportin e vitit 2015 të Komisionit Europian për Shqipërinë, si dhe mënyrën sesi Shoqëria Civile i sheh problematikat dhe rekomandimet e këtij raporti.

Vijo leximin

Print

Dokumentari gjerman dedikuar bukurive të tokës së Shqiponjave

“Shqipëria e egër, vendi i shqiponjave” quhet dokumentari i përgatitur nga rrjeti publik gjerman ARD i cili pasqyron pamjet e mrekullueshme të bukurisë shqiptare. “Ta njohim sa më shumë këtë tokë të bukur në zemër të Ballkanit” shkruan televizioni gjerman Das Erste për dokumentarin që zgjat 43:17 minuta.

Për të ndjekur dokumentarin ndiqni linkun: http://mjedisisot.info/index.php/video/214-wildes-albanien-im-land-der-adler

Print