• Kreu
  • Të tjera
  • Ndryshimet klimatike

Shqipëria do të mund të përdorë plotësisht energjinë e rinovueshme në 2050-ën

Shqipëria renditet mes 139 vendeve që do të mund ta sigurojë 100% energjinë nga burimet e rinovueshme deri në vitin 2050. Në një studim të universitetit Standford (SHBA) të prezantuar nga profesorët Mark Jacobson dhe Mark Delucchiedhe në samitin për ngrohjen globale që u mbajt pak ditë më parë në Paris, thuhet se 139 shtete mund të gjenerojnë deri në vitin 2050 energji të pastër nga burime, si: era, uji dhe energjia diellore. Në mesin e këtyre vendeve gjendet edhe Shqipëria. 

Vijo leximin

Print

Ndryshimet e Klimës - Sa Preken Shqiptarët?

Ndryshimet klimatike nuk janë të tretshme për këdo. Por ndërkohë që në Paris këto ditë po mbahet samiti i klimës ku me shumë gjasa do të mbërrihet në një marrëveshje botërore për të ulur shkarkimet e gazit serrë, njerëzve me të drejtë u lind pyetja se çfarë rëndësie ka kjo marrëveshje dhe si ndikon në cilësinë e jetës së tyre.

Vijo leximin

Print

Presidenti Nishani i drejtohet Takimit të Udhëheqësve Botërorë për Ndryshimet Klimatike në Paris, COP21

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Bujar Nishani, me ftesë të Presidentit të Francës, François Hollande dhe të Ministrit të Jashtëm francez e njëkohësisht President i Konferencës së Palëve për Ndryshimet Klimatike COP21, Laurent Fabius, mori pjesë më datë 30 nëntor në Takimin e Udhëheqësve Botërorë për Ndryshimet Klimatike, organizuar në Paris, ku morën pjesë rreth 160 Kryetarë Shtetesh dhe Qeverish.

Vijo leximin

Print