• Kreu
  • Uji
  • Fier, uzina e naftës në Ballsh shkakton ndotje në lumin Gjanica

Fier, uzina e naftës në Ballsh shkakton ndotje në lumin Gjanica

Ka më shumë se dy ditë, lumi Gjanica që përshkon qytetin e Fierit mes për mes, është tejet i ndotur. Ndotja vjen nga uzina e përpunimit të naftës Ballsh, ose nga zonat naftëmbajtëse që ndodhen pranë këtij lumi si dhe nga disa fabrika të vajit të ullirit që derdhin ujërat e tyre në përrenj dhe këta të fundit në lumin Gjanica. Ngyra e ujit e këtij lumi është e errët dhe vende-vende me “harta” hidrokarburesh. Është Inspektoriati i Mbrojtjes së Mjedisit në Fier që duhet të kontrollojë se nga vijnë këto hidrokarbure ose ujëra të tjerë ndotës, të cilët derdhen në këtë lumë dhe me pas derdhen në bregdet duke ndotur të gjithë vijën bregdetare të Semanit.

Print