• Kreu
  • Uji
  • Fier, ura që përmbyt fermat, kalimi i Vjosës është ngushtuar

Fier, ura që përmbyt fermat, kalimi i Vjosës është ngushtuar

Kjo është ura mbi lumin Vjosë që banorët e fshtatit Kafaraj e konsiderojnë si shkaktarë kryesore të përmbytjeve të fundit në qarkun e Fierit. Pas protestës për serrat e përmbytura të luleshtrydheve, u vëzhgua vendi pranë Ferrasit ku banorët thonë se është bërë ngushtimi i shtratit të lumit për projektimin e urës së re.

Përveç inerteve ato që duken sepse dalin edhe mbi ujë janë bunkerë betoni. Inertet janë hedhur në shtratin e lumit gjatë punimeve për ndërtimin e autostradës Levan – Vlorë.

Ndaj për tre përmbytjet e ndodhura më 2017 dhe në shkurt të këtij viti, banorët tregojnë me gisht nga ura. Nga këto përmbytje janë prekur 7 fshatra të dy njësive administrative Levan dhe Frakull në Fier si dhe disa njësi administrative të Vlorës.

Print