Prezantohen faktorët ndotës në Lumin Drin nga Bashkia Vau Dejës në Bashkinë Shkodër

Qendra e Informacionit Aarhus Shkodër, organizoi, me datë 28 prill 2017, workshopin me temë: “Prezantimi i faktorëve ndotës të Lumit Drin nga Bashkia Vau Dejës në Bashkinë Shkodër”. Në këtë aktivitet, ishin të ftuar dhe morën pjesë 27 përfaqësues të drejtorive të ndërlidhura me menaxhimin e Basenit të Drinit (Drejtoria e Mjedisit, Drejtoria e Shërbimeve Publike, Drejtoria e Emergjencave Civile) të Bashkisë Shkodër dhe Drejtoria e Sektorit Publik të Bashkisë Vau Dejës, Prefektura Shkodër, Agjencia e Basenit Drin-Buna, Inspektoriati i Mjedisit dhe Pyjeve Shkodër, Agjencia Rajonale e Mjedisit Shkodër, Drejtoria Rajonale e Bujqësisë Shkodër, Drejtoria Rajonale e Shëndetit Publik Shkodër, Energji Ashta, përfaqësues të REC Shqipëri ashtu si dhe shoqëria civile e cila punon në fushën mjedisore në nivel vendor.

Vijo leximin

Print

Kukës, banorët e fshatit Lojme protestë për ujin: Na e merr qyteti

Banorët e fshatit Lojme të Njësisë Administrative Zapod në Kukës, kanë protestuar të hënën pasi burimi i ujit të fshatit të tyre do të kalojë për furnizimin e qytetit të Kukësit. Banorët thonë se do të mbeten pa ujë dhe sipas tyre prurjet do të jenë shumë të vogla dhe nuk do të mjaftojnë për nevojat e përditshme. Ajo çfarë mund t’i penalizojë më shumë është gjatë kohës së verës pasi prirjet e ujit pakësohen dhe si pasojë ata mund të mbetën tërësisht pa ujë. “Në këtë protestë kemi dalë se po na merret uji në fshat, mirëpo s’kemi asnjë informacion zyrtar pasi i kam nisur shkresat Njësisë, Bashkisë, Prefekturës deri tek Kryeministri.

Vijo leximin

Print

AKM publikon rezultatet e monitorimit të liqenit të Ohrit

Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka bërë me dije këtë të hënë, rezultatet e monitorimit të liqenit të Ohrit, të realizuar në dy pika, ku stacioni i parë është stacion reference në thellësi 150 metra. Mostrat aty merren në 8 thellësi nga sipërfaqja deri në fund të liqenit e përkatësisht 0, 20, 40, 60, 80, 100, 120, 150 m., kurse stacioni i dytë është 200 m. nga bregu, përballë qytetit, në thellësi mbi 5 metra. Sipas Agjencisë, nga të dhënat e monitorimit të ekspeditës së parë realizuar në muajin Prill vlerësohet:

Vijo leximin

Print

Elbasan, fshati Polis pa ujë, burimi i vetëm u privatizua nga një familje

Banorët e fshatit Polis prej shumë vitesh mbushin ujin e pijshëm me krahë tek një burim i fshatit. Por edhe kjo mundësi që ata kishin i është hequr, pasi vendi në të cilin ndodhet burimi është privatizuar nga një familje. Banorët e fshatit Polis në njësisë administrative Shushicë të Elbasanit të gjendur përballë këtij fakti, kanë bërë kërkesa në të gjitha institucionet, të paktën për lirimin e burimit ku mbushin ujë me krahë, por deri tani nuk kanë gjetur asnjë mbështetje. Ata kanë vendosur të protestojnë me shpresën që dikush do t'i dëgjojë dhe do t'ju zgjidhë hallin që kanë. Banorët shprehen se kanë shumë vite që kërkojnë të zgjidhet çështja e ujit por deri tani asgjë nuk është bërë, përveç premtimeve.

Vijo leximin

Print

Ambientalistët dhe shoqëria civile nismë për pastrimin e lumit Osum

Organizatat që në fokus të tyre kanë çështjet e mjedisit, qytetarë vullnetarë të ardhur nga Tirana, të cilët lobojnë pro mjedisit, por dhe qytetarë të Beratit janë mbledhur për të pastruar brigjet e lumit Osum, një nga resurset më të mëdha në të gjithë qarkun e Beratit. Motoja e ambientalistëve është "Le të respektojmë qoftë dhe për një ditë, sepse përditë nuk mund të pastrojmë". Natyrisht që lumi Osum sot është nga më të ndoturit në të gjithë vendin, pasi përpos mbetjeve, gjatë verës ai kthehet në një përrua ku në pjesën më të madhe të tij është i mbuluar me ujëra të zeza.

Vijo leximin

Print