Rrëshqitjet e dherave, Tepelena e Memaliaj rrezikojnë të ngelen pa ujë

Reshjet e ditëve të fundit rrezikojnë furnizimin me ujë të pijshëm në Tepelenë e Memaliaj. Një fakt i tillë është bërë publik nga Ujësjellës Kanalizime Tepelenë. Me anë të një deklaratë për shtyp Ujësjellësi ka bërë të ditur se shkak i kësaj situatë është bërë dëmtimi i rrjetit të furnizimit me ujë të pijshëm. “Është dëmtuar rrjeti i furnizimit me ujë të pijshëm. Rrezikohet furnizimi për Tepelenën e Memaliajn. Kemi kërkuar ndërhyrje emergjente. I dëmtuar rrjeti i furnizimit me ujë të pijshëm në dy qytetet si pasojë e shkarjeve të dheut.”, citohet në reagimin e Ujësjellës Kanalizime Tepelenë.

Vijo leximin

Print

Rrjedha kryesore e Vjosës, MEI: Jo HEC-e nga Kalivaçi e sipër

Ministria e Energjetikës dhe Industrisë sqaron përmes një njoftimi për mediat se qeveria është e vendosur që të mos lejojë ndërtimin e hidrocentraleve përgjatë rrjedhës kryesore të Vjosës nga Kalivaçi e sipër. Duke u ndalur në rastin e referuar në media për HEC-in e Poçemit, MEI thotë se ai nuk ka lidhje me rrjedhën kryesore sipër Kalivaçit, pasi ndodhet poshtë kësaj zone. “Pjesa poshtë Kalivaçit do të shfrytëzohet në përputhje me objektivat e qeverisë për rritjen e prodhimit të energjisë elektrike dhe reduktimin e nevojës për import të saj nga jashtë.

Vijo leximin

Print

Ndotja e plazhit të Durrësit, hoteleve u kërkohet të investojnë për rrjetin

Durrësi ka një impiant për trajtimin e ujërave të zeza, por zonat e plazhit nuk lidheshin me të. Për të ulur ndotjen e ujit të detit nga shkarkimet nevojitet një rrjet i ri, puna për të cilin nis javën e ardhshme. 4.2 milionë euro dhënë nga Banka Botërore do shërbejnë për zëvendësimin e rrjetit të amortizuar dytësor e tretësor të kanalizimeve, nga Ura e Dajlanit në Plepa. Ndërsa në plazhin e madh tradicional të Durrësit do të ndërhyhet për ndërtimin e plotë të kanalizimeve, por problem mbetet zona e Shkëmbit të Kavajës.

Vijo leximin

Print

Skavica është fjalë e dibranëve jo e politikanëve

Skavica është vënë në gojën e politikanëve si dhëmb i tridhjetë e shtatë. Lakohet në të gjitha rasat, gjinitë, në njëjës dhe shumës, deri në marramendje. “Sikur aksiomat gjeometrike të preknin interesat e njerëzve ata do ti përgënjeshtronin”. Nuk e di pse më erdhi kjo shprehje fiksuar që në rininë time nga një mendim filozofik, tek shikoja një sekuencë filmike televizive të Spahiut të një partie politike në pozicionin e gjelit në majë të grumbullit të plehut. Spahiu në krye të një tabori me një uniformë të çuditshme, diku si turke (nga xhaketat e mbërthyera deri në fyt) e diku si balliste (nga shqiponja mbi qeleshe) flet për Skavicën.

Vijo leximin

Print

Mirditë, dëmtohet rezevuari, fermerët i kërkojnë ndihmë Ministrisë së Bujqësisë

Dëmtimi i rezervuarit të Malajt në Mirditë privon nga vaditja rreth 1 mijë hektarë tokë bujqësore në këtë zonë. Stina e verës nuk është larg dhe fermerët e kësaj treve rrezikojnë të mbeten pa punuar tokat, pasi mungesa e ujit po i penalizon prej vitesh. Kjo problematikë është ngritur nga vetë Kreu i Bashkisë Mirditë, Ndrec Dedaj sipas të cilit mungesa e ndërhyrjes prej dekadash në këtë vepër vaditëse ka sjellë këtë situatë. Ky rezervuar ka dalë tërësisht jashtë funksioni gjatë reshjeve të fundit të shiut, ndërsa ndërhyrja mund të kryhet vetëm gjatë periudhës së verës kohë kur zbrazet plotësisht nga uji.

Print