Më të fundit

  • Ndëshkim subjekteve që kapin, balsamosin apo ekspozojnë shpendë të rralla

    Nga laguna e Kune-Vainit ku ndodhej për të parë nga afër mbajtjen e censusit kombëtar të shpendëve dimërorë të ujit për vitin 2018, Ministri i Turizmit dhe i Mjedisit Blendi Klosi, shpalli aksionin kombëtar në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, për kontrollin dhe ndëshkimin e subjekteve që kapin, balsamosin apo ekspozojnë shpendë të rralla.

    Lexo me shume
  • BE 110 milion euro për ujë dhe kanalizime në Shqipëri

    Në peizazhin e Shqipërisë, në banesa dhe qendra biznesi, në qytete dhe fshatra shfaqen ende depozita metalike apo plastike uji. Uji i pastër vazhdon të vijë me orar, në një pjesë të mire të territorit 2 apo 3 herë në ditë. Kur ai vjen depozitat mbushen, njerëzit dhe bizneset plotësojnë nevojat e tyre të përditshme dhe presin orarin e radhës për të vazhduar jetën.

    Lexo me shume

Aksioni i pastrimit, Veliaj: Reduktuam qeset me 60 %

Bashkia e Tiranës iu bashkua sot aksionit kombëtar “Pastrojmë Shqipërinë që duam”. Bashkia e Tiranës, Ministria e Mjedisit dhe Turizmit, Ministria e Arsimit si dhe Ministria e Arsimit, organizuan aksionin e pastrimit në aksin rrugor Qafë Kashar-Rinas ku veç përfaqësuesve të institucioneve shtetërore morën pjesë edhe nxënës nga gjimnazet e Tiranës, si dhe vullnetarë të tjerë. I pranishëm në këtë aksion ishte dhe Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj i shoqëruar nga Ministri Blendi Klosi, ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro si dhe deputetë.

Vijo leximin

Nis aksioni i pastrimit Rinas-Krujë, Klosi: Shqipërinë e duam të pastër

Në aksionin e nisur sot për pastrimin e aksit Rinas – Krujë, Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Bledi Klosi ftoi qytetarët që të i bashkohen nismës pasi sipas tij “Shqipëria që duam është Shqipëria e pastër” – tha Klosi. – Së bashku pastrojmë sot një vend që është vizituar më shumë nga turistët. Sot do të doja të falënderoja të tre kryetarët e Bashkive, vullnetarët dhe të tjerët që marrin pjesë. Ftoj të gjithë Shqipërinë të mendojnë për mjedisin dhe për Shqipërinë që duam, pasi Shqipëria që duam është e pastër”.

Vijo leximin

Plehrat pranë qytetit; katastrofë mjedisore në Lushnje

Fusha ku derdhen mbetjet në Lushnje daton që në vitin 1980. Në atë kohë fusha ishte e shkretë dhe qyteti nuk kishte më shumë se 50 mijë banorë. Me lëvizjet demografike që ndodhen pas viteve ‘90, edhe rrethinat e fushës së mbetjeve u populluan. Bashkë me numrin e banorëve u rrit mirëqenia dhe konsumi. Sot shtëpia më e afërt me vendgrumbullimin është vetëm 20 metra larg. Por fusha vazhdon të mbetet një venddepozitim pa struktura përpunuese , e cila nuk rrezikon vetëm banorët e lagjes 18 nëntori, por me tymin dhe depozitimin e substancave të rrezkshime në ujë rrezikon gjithë qytetin me 90 mijë banorë.

Vijo leximin