Më të fundit

 • Bujqësia në Shqipëri

  Toka Bujqësore me vlera të larta natyrore në Shqipëri. Në Shqipëri ka rreth 400,000 hektarë kullota natyrore. Fushat më të mëdha të kullotave verore gjenden në rrethet Tropojë, Dibër, Kukës, Korçë, Gjirokastër dhe Kolonjë. Kullotat verore përdoren për rreth 150 ditë në vit, nga 15 maj deri më 15 tetor.

  Lexo me shume
 • Marrëveshje me Kroacinë për ndotjen detare, Klosi: Sezon më i pastër turistik

  Pas takimit të tre ministrave të mjedisit pak javë më parë atij; shqiptar, kroat dhe malazez në Dubrovnik, vjen hapi i parë që konkretizon bisedimet për shmangien e ndotjes së detit Adriatik. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi ishte i pranishëm në nënshkrimin e marrëveshjes së bashkëpunimit nga zv.kryeministrja dhe Ministrja e Europës e Punëve të Jashtme të Kroacisë, Maria Pejcinovic Buric dhe koordinatori i OKB-së në Shqipëri, Brian Williams në ambientet e MEPJ në Tiranë. Marrëveshja parashikon menaxhimin e ndotjes detare dhe bregdetare për rritjen e sigurisë në det dhe porte.

  Lexo me shume
 • Bashkia largon mbetjet inerte te Astiri, aksioni i radhës te Fresku dhe Liqeni i Thatë

  Bashkia e Tiranës ka nisur një aksion të gjerë për evadimin e mbetjeve në katër zona të ndryshme të kryeqytetit të cilat gjatë këtyre viteve kanë njohur një zhvillim të shpejtë, por jo urbanizim.

  Lexo me shume

OBSH: Shqiptarët jetojnë 0.23 vite jetë më pak, vetëm nga ajri i ndotur

Shqiptarët jetojnë 0.23 vite jetë më pak vetëm nga ajri i ndotur. Në këtë konkluzion ka dalë raporti I hartuar nga Organizata Botërore e Shëndetit për jetëgjatësinë në vendin tonë. Ekspertët thonë se ndotja e ajrit është rreziku më i madh në aspektin mjedisor për shëndetin e njerëzve. Hulumtuesit janë përpiluar një hartë të bazuar në gjetjet e reja që tregojnë se sa vite jetë merr për secilin ajri i ndotur, pavarësisht vendit të banimit.

Vijo leximin

“Fiks Fare”, skandal me sigurinë ushqimore

“Fiks Fare” ka pasqyruar vazhdimisht problematikën e therjes dhe tregtimit të mishit të bagëtive në rrugë. Edhe pse ligji e ndalon në mënyrë kategorike, ky fenomen vazhdon të jetë ende i pranishëm në vendin tonë. Sot gjendja paraqitet e njëjtë, teksa produktet e mishit shiten lehtësisht në kushte të papërshtatshme higjieno-sanitare. Kontrolli veterinar mungon sërish nga inspektorët e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit. “Fiks Fare” iu është rikthyer vëzhgimeve në disa zona problematike.

Vijo leximin

Rikthehet “Dermatoza Nodulare”, FAO thirrje urgjente: Vijoni vaksinimin

FAO (Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë) konstaton se sëmundja e dermatozës nodulare është rishfaqur në Shqipëri kohët e fundit dhe në disa vende të rajonit, prandaj ka bërë thirrje që procesi i vaksinimit të vazhdojë, ose të rinisë në ato vende ku është ndërprerë. “Edhe pse shpërthimi në Evropë ishte i pranishëm në prill pas vaksinimeve masive, ne kemi parë që sëmundja është rishfaqur sërish muajt e fundit në Shqipëri, Greqi dhe Maqedoni.

Vijo leximin