Më të fundit

 • Alarmi: 90% e ujit të ambalazhuar me mikroplastikë

  Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka njoftuar rishikimin e rreziqeve të përdorimit të shisheve plastike për ujin e pijshëm, pasi një analizë e re e disa prej markave më të njohura të ujit shisheve në botë zbuloi se më shumë se 90% përmbanin pjesë të vogla të plastikës. Një studim i mëparshëm gjeti gjithashtu nivele të larta të mikroplastikës në ujin e rubinetit.

  Lexo me shume
 • AKU – 64 operatorëve të biznesit: Kushtet që duhet të plotësoni për të importuar plehra kimike për bujqësinë

  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nisur nga shqetësimet e fermerëve, në lidhje me vendosjen në treg të plehrave të përdorimit për bujqësinë me cilësi të ulët, të paregjistruara nga Komisioni i regjistrimit dhe pa etiketimin në gjuhën shqipe, ka intensifikuar kontrollet për të gjithë operatorët e biznesit, të cilët importojnë plehra kimike të përdorimit në bujqësi, në të gjitha Pikat e Kalimit Kufitar si dhe në terren, me qellim për të identifikuar shkeljet dhe ndëshkuar sipas rastit, në zbatim te legjislacionit në fuqi.

  Lexo me shume
 • Shqipëria gjendet në mesin e shteteve të cilat janë të rrezikuara nga furnizimi me ushqime në vitin 2050

  Sipas një harte të re të përpiluar nga Organizata Botërore e Ushqimit, Shqipëria gjendet në mesin e shteteve të cilat janë të rrezikuara nga furnizimi me ushqime në vitin 2050, në një nivel afër atij alarmant. Krahas vendit tonë, pjesa më e madhe e vendeve afrikane, amerikanojugore dhe aziatike. Ndërsa Europa nuk rrezikohet, tjetër panoramë shfaqet në Ballkan.

  Lexo me shume

Tiranë, bashkia shpërndan 2 mijë rrënjë ulliri

Bashkia e Tiranës shpërndau rreth 2 mijë rrënjë ullinj për familjet që jetojnë pranë liqenit të Farkës, që bashkë me pemët dekorative do të krijojnë kurorën e gjelbër të liqenit. Në aksionin për mbjelljen e fidanëve të rinj ishte edhe kryebashkiaku Erion Veliaj. “Kështu kemi edhe një lloj bashkëpunimi, ku pjesa nga shëtitorja deri në liqen investohet nga bashkia, kurse nga shëtitorja e lart mbjellja e rrënjëve të ullirit u mbetet qytetarëve. Do mbjellim më shumë pemë apo do mbjellim më shumë sherre dhe përçarje? Mendoj se kemi humbur shumë kohë në këto 25 vjet duke u përçarë, duke mbjellë urrejtje, duke mbjellë sherr dhe tymnajë.

Vijo leximin

Muaji prill, gati për perime dhe fruta në vazo

Ka kaluar një muaj që kur bëra mbjelljet e pranverës dhe tashmë gjelbërimi i është shtuar ballkonit tim. Filizat e domates janë rritur e forcuar dhe lulet e verdha të saj kanë shpërthyer ngado. Me specat nuk pata shumë sukses. Ato nuk po merrnin shumë zhvillim ndaj pyeta rreth tyre. Një gabim që mund të kisha bërë me to është se i kisha mbjellë shumë thellë. Ndaj me të mësuar këto i bëra një rivendosje, i nxorra më në sipërfaqe dhe duket sikur janë mirë. Vazo me luleshtrydhe është harlisur totalisht, vetëm lule dhe kokrra.

Vijo leximin

MEI miraton HEC-in “Guri i Bardhë”

Ministria e Energjisë dhe Industrisë njoftoi se ka shpallur një ofertë fituese për ndërtimin e hidrocenteralit të “Gurit të Bardhë”. Bëhet fjalë për një koncesion të formës BOT (Ndërtim, operim dhe Transferim) me një afat kontrate 35 vjet. Sipas njoftimit të bërë në buletinin e Agjencisë së Prokurimit Publik pjesëmarrëse në garë ishin dy ofertues Alko-Impex General Construction” degë e një shoqërie të huaj që është skualifikuar për mungesë dokumentacioni dhe Bashkimi i Përkohshëm i Shoqërive “Sina 98” sh.p.k., “Besland” sh.p.k. dhe “Albmerkuri” sh.p.k të shpallur fitues.

Vijo leximin