Më të fundit

 • “Pa bletë s’ka jetë”, bletarë nga Kosova dhe Shqipëria mblidhen në Lezhë

  Bletarë nga zona e Preshevës e deri në Korçë u mblodhën të dielën në Lezhë për të promovuar produktet e tyre të mjaltit në një ditë festive, me rastin e ditës “botërore të bletëve” për herë të parë një aktivitet kushtuar blegtorisë dhe veçanërisht mjaltit, me dedikimin “Pa bletë s’ka jetë”.

  Lexo me shume
 • Festohet 10 vjetori i Parkut Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”

  Fundjava ka qenë e mbushur me aktivitete turistike e mjedisore. Ditën e djeshme më 20 maj u festua në Fushë Stude, 10 vjetori i themelimit të Parkut Kombëtar “Shebenik-Jabllanicë” me manifestimin e shumë aktiviteteve sportive, kulturore e argëtuese.

  Lexo me shume
 • Prestigjiozja “The Guardian”: Aventurë spektakolare në Shqipëri

  Me lumenjtë egër, male dhe vende të Unesco-s, Shqipëria po rritet si një destinacion emocionues mesdhetar, por egërsia e saj mund të shkatërrohet nga projekte të mëdha të ndërtimit të digave.

  Lexo me shume

Ekoturizmi forma më e re dhe më efikase e turizmit sot në botë

Turizmi është një nga industritë me rritje më të shpejtë në botë dhe është një burim kryesor i të ardhurave për shumë vende. Duke qenë një industri e orientuar drejt njerëzve, turizmi gjithashtu siguron shumë vende pune që kanë ndihmuar në ringjalljen e ekonomive lokale. Sidoqoftë, si format e tjera të zhvillimit, edhe turizmi mund të shkaktojë probleme, siç janë zhvendosja sociale, humbja e trashëgimisë kulturore, varësia ekonomike dhe degradimi ekologjik.

Vijo leximin

Turizëm, jo vetëm në det

Jo vetëm det, rërë e diell, por një turizëm ku të gërshetohet plazhi me traditën, kulturën e kulinarinë e vendit që viziton. Ky koncept modern, sipas drejtuesit të Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, ka nisur me kanionet e Nivicës. “Ne zgjodhëm kanionet e Nivicës si një zonë totalisht e panjohur, e paprekur, e cila është një ilustrim shumë i mirë i këtij koncepti që ne po krijojmë, pra po krijojmë për herë të parë në Shqipëri, një model të tille të shtrirjes së turizmit nga zona bregdetare në zonat malore”, thotë Tare.

Vijo leximin

Parashikimi i FAO, dy kërcënimet për krizën e zinxhirit të ushqimit në Shqipëri

Organizata Ndërkombëtare për Ushqimin dhe Agrikulturën (FAO) , pranë Kombeve të Bashkuara ka rifreskuar të dhënat e saj mbi kërcënimet që mund të ndodhin kudo në botë në krizën e zinxhirit te ushqimit. Parashikimi vlen për periudhën korrik-shtator dhe rendit shkaqet si dhe nivelin e tyre të rrezikut. Për Shqipërinë sipas të dhënave që gjeneron sistemi dy janë kërcënimet që renditen. E para është rishfaqja e dermatozës nodulare, një sëmundje që prek lopët dhe që në vendin tonë u kthye në një problem serioz shtatorin e kaluar kur u raportuan mbi 200 lopë të ngordhura për arsye të kësaj sëmundjeje.

Vijo leximin