Më të fundit

 •  Zhvillimi i Turizmit në Alpe – Klosi: Investime në infrastrukturë dhe në energji

  Investimet në infrastrukturë dhe në energji në zonën malore të Alpeve janë pjesë e projektit të prezantuar nga ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi. Në takimin e zhvilluar me operatorë të ndryshëm turistikë dhe investitorë, Klosi theksoi se do të ofrohen lehtësira fiskale për biznesmenët që do të investojnë në atë zonë pa e dëmtuar mjedisin.

  Lexo me shume
 • Riciklimi i qeseve, qeveria reflekton. Biznesit do t’i lihet kohë

  Kompanitë që riciklojnë qeset plastike do të kenë në dispozicion disa muaj kohë, për të përshtatur teknologjinë e prodhimit të qeseve, që tashmë lejohet të përdoren nga subjektet tregtuese apo konsumatorët. Marrëve-shja u arrit pas konsultimeve mes përfaqësuesve të qeverisë dhe biznesit.

  Lexo me shume
 • Arinjtë polarë janë fotografuar duke luajtur me plastikë në një ishull Artik

  Këlyshët e arinjve polar janë fotografuar duke luajtur me një fletë plastike në një ishull Artik.

  Lexo me shume

Një vend-parkim për biçikletën tënde, përpara kafenesë

Parkimi i biçikletave është problematikë e zakonshme e sidomos në kryeqytet. Në shtyllat e ndriçimit dhe pemët buzë trotuareve, është normale të gjesh biçikleta të parkuara. Shpesh ato i shohim të rastësisht në trotuar, duke zënë hapësirën e këmbësorëve dhe duke bllokuar hyrjet në dyqane dhe restorante, kafene, shtëpi apo edhe në zyrë. Për shumë këmbësorë ky është një burim i vazhdueshëm acarimi. Edhe pse është vetëm një pjesë e vogël e qytetarëve të cilët përdorin biçikleta, për ta është problematikë vend-parkimi i mjetit të tyre.

Vijo leximin

Si ia bënë gropën Tiranës?

Sa vjen e më e shëmtuar bëhet qendra e Tiranës, e cila pati fatin që fillesën e bërthamës shprehëse të saj ta kish nga mendjet më brilante të arkitekturës së shekullit të 20. Po shtohet një bunker dhe në shpinë të saj po shkatërrohet gjelbërimi nga ndërtimi i një bazamenti të stërmadh betoni, që do të mbajë një instalacion metalik arti. Pak më vonë do të jemi dëshmitarë të heshtur e gojëmbyllur të dëmtimit të sipërfaqeve të blerta të parkut “Rinia”. Kjo do të bëhet në emër “të zhvillimit”, për ndërtimin e një parkimi nëntokësor automjetesh.

Vijo leximin

Ish-Këneta e Maliqit kthehet në fushë energjitike

 

Dikur Këneta e Maliqit ishte burim i së keqes për banorët e zonës, sot ajo duket se është kthyer për ta në një mundësi mirëqenieje. Nuk bëhet fjalë për mundësitë e prodhimeve bujqësore që tokat e përftuara prej saj ofrojnë, pasi në shumicën e rasteve ato nuk sjellin asnjë fitim për shkak se nuk shiten, por prej lëndës djegëse që ajo përmban. Qeveria ka depozituar në Kuvend një projektligj, i cili parashikon që afro 300 hektar tokë në ish-kënetën e Maliqit në Qarkun e Korçës të ndryshojnë status juridik dhe të kalojnë nga tokë bujqësore në zonë minerare.

Vijo leximin