Kalendari Mjedisor

CNN: Shqipëria renditet ndër 10 vendet kryesore për t’u vizituar gjatë vitit 2024

Viti 2023 arriti shifra rekord të turistëve jo vetëm në Shqipëri, por edhe në mbarë botën. Këtë vit, destinacionet e pazbuluar, që ja vlejnë të vizitohen dhe jashtë sezonit turistik do të jenë… 

By admin

Viti 2023 arriti shifra rekord të turistëve jo vetëm në Shqipëri, por në mbarë botën. Këtë vit, destinacionet e pazbuluar, që ja vlejnë të vizitohen dhe jashtë sezonit turistik do të jenë kryefjala e turizmit të qëndrueshëm.

CNN ka renditur Shqipërinë ndër 10 vendet kryesore që duhen vizituar mes 24 destinacioneve të përzgjedhura për vitin 2024, si model i zhvillimit të qëndrueshëm. Midis plazheve të mrekullueshëm, kulturës së pasur, qendrave historike dhe vargmaleve mahnitëse, viti i kaluar shënoi një numër rekord vizitorësh të interesuar për këto pika turistike të pazbuluara dhe çmimet e ulëta që ofron Shqipëria.

Në artikull përmendet Berati e Gjirokastra si qytete historike, dhe Thethi me natyrën mahnitëse si vende me vlerë për t’u vizituar për këtë vit. CNN gjithashtu thekson rëndësinë e Parkut Kombëtar të Vjosës, marrë në mbrojtje gjatë 2023-shit.