Kalendari Mjedisor

“TË PADËMTUARIT”

Gadishulli Ballkanit ka lumenjtë e fundit të lirë të Evropës dhe është strehë e kafshëve të egra të larmishme dhe endemike. Këto janë “Të padëmtuarit”- lumenj befasues, të pacënuar dhe pa diga. Megjithatë, këto lumenj janë nën kërcënimin e një zhvillimi të paprecedent, të pakontrolluar të projekteve hidro-energjetike nga kompani private. Mbi 2700 HEC-e janë […]