Kalendari Mjedisor

Fierza nën kuotën kritike, ambientalistët japin alarmin

Thatësira disa mujore që ka përfshirë rajonin e Kukësit ka shkaktuar rënie të nivelit të ujit në Liqenin e Fierzës. Reshjet e shiut të pak ditëve më parë nuk dhanë efekte në rritjen e prurjeve që arrijnë në 35 metër kub ujë në sekondë. Niveli i liqenit, përllogaritet nën 270 metra që është kuota kritike dhe për ekspertët e mjedisit tashmë është i pashfrytëzueshëm.

Prerja e pyjeve në parkun e Shebenikut?! Reagojnë Zonat e Mbrojtura

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, institucioni përgjegjës për mbrojtjen e vlerave natyrore dhe biologjike të Parkut Kombëtar Shebenik Jabllanic është vënë në dijeni nëpërmjet mediave për disa shqetësime lidhur me prerjet e paligjshme në këtë park.