Kalendari Mjedisor

Mbrojtja e mjedisit, plotësim legjislacionit me vepra penale

Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se “problematika e derisotme në zbatimin dhe detyrimin e legjislacionit për mjedisin ka treguar se mjedisi nuk mbrohet dhe nuk mund të mbrohet siç duhet vetëm me një legjislacion administrativ, prandaj ai duhet të plotësohet edhe me veprat penale në fushën e mjedisit dhe me sanksionet përkatëse të parashikuara në Kodin Penal”.