Kalendari Mjedisor

Pushteti i të gjelbërve europianë

Politikat ambientaliste pritet të marrin prioritet në axhendën politike të Komisionit Europian. Partitë e Gjelbra fituan 69 mandate në zgjedhjet e fundit europiane dhe synojnë të kushtëzojnë koalicionet parlamentare për pesë vitet e ardhshme. Partitë ambientaliste triumfuan si grupimi i katërt më i madh politik në zgjedhjet europiane të së dielës.

Ligj i ri dhe rregulla të ashpra për përdorimin e kimikateve

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, deklaroi sot se “na pret një punë e madhe përpara që ka të bëjë me miratimin në parlament për ligjin e kimikateve, pastaj do fillojmë të diskutojmë me biznesin për rregullat e ashpra, që duhet të kemi për përdorimin e tyre”.