Kalendari Mjedisor

Ese nga Gerard Ohri, Shkolla “Dora D’istria”

Toka planeti yne magjik. Planet i vogel por i vetmi ku gjalleron jeta. Ky planet magjik qe prej mijera vitesh na fal kenaqesi te papershkueshme. Aty ku lulet shumengyreshe celin, aty ku te gjitha gjallesat marrin fryme.

Ese nga Xhusjaldo Duka, Shkolla “Dora D’istria”

Toka ! Planeti që dua të kaloj jetën time . Aty ku marr ajër dhe në këtë vend të bukur ndihem i lirë si një shqiponjë .   Nga dritarja shoh dallëndyshet që kanë ardhur nga një vend tjetër i largët .

Ese nga Orel Gjini, Shkolla “Dora D’istria”

Nxjerr kokën në dritare dhe shoh përtej saj. Përpiqem ta shtrij vështrimin sa më shumë të mundem, të shoh sa më shumë, të kënaqem sa më shumë me natyrë. Është ditë e ngrohtë, që të duket sikur t’a  bën me sy e të fton të dalësh jashtë, të vraposh me sa fuqi të kesh, t’i marrësh erë luleve që kanë mbushur  vendin anembanë.

Ese nga Elena Seferi, Korçë

Toka….! Nuk mbarojne kurre fjalet e shumta per ta pershkruar ate. Do te nisja te shkruaja gjith ditet e jetes time per te sepse eshye nje xhevahir I cmueshem qe nuk duhet humbur. Nuk doja te niska te jepja perkufizime te kota per Token dhe mjedisin por do te tregoj mrekullite e saj.