Kalendari Mjedisor

Pylli i Sodës do “gjallërohet”

Në Vlorë ka nisur një ndërhyrje për rigjallërimin e pyllit të Sodës me zëvendësimin e pemëve të dëmtuara nga natyra apo dora e njeriut. Prefekti i Vlorës thotë se pemët e dëmtuara do të zëvendësohen.

Pse investimet në menaxhimin e mjedisit janë të domosdoshme

Në  vitin 2013 Shqipëria kishte ZERO landfille apo impiante brenda standarteve të BE-së për depozitimin apo trajtimin e mbetjeve. Shqipëria lejonte importin e mbejteve për të ndihmuar edhe industrinë e riciklimit, pasi mbetjet e vendit nuk diferencoheshin në burim, ndaj lënda e parë për industrinë e riciklimit ishte pothuajse inekzistente. Shqipëria ishte kthyer në një kosh të madh mbetjesh kryesisht në Tirane, Elbasan, Fier, Durrës, të cilat digjeshin ditën për diell duke çliruar në atmosferë Metan, 25 herë me të dëmshëm se Dioksidi i Karbonit dhe rrjedhimisht duke helmuar çdo gjë të gjallë në një rreze mjaft të gjerë.