Kalendari Mjedisor

Plastikë në gjak: Si hyjnë grimcat mikroplastike në trupin tonë?!

Njerëzit prodhojnë sasi të mëdha mbeturinash plastike. Sipas studimeve të fundit mjaft grimca mikroplastike depozitohen edhe në gjakun tonë. Në dete dhe oqeane derdhen sasi të mëdha mbeturinash plastike. Sipas një studimi të organizatës mjedisore WWF në dete dhe oqeane ka rreth 86 deri 150 milionë tonë plastikë.