Kalendari Mjedisor

El Nino sërish prezent! Parashikimi i Severe Weather Europe, si do të jetë dimri?

Ka një ndryshim të dukshëm në modelet aktuale në krahasim me vitin e kaluar, me tendenca që shfaqen për modelet dinamike të motit në pjesën qendrore dhe lindore në Shtetet e Bashkuara dhe veri të Evropës. Si një fenomen në rritje, El Nino do të jetë një ndër faktorët kryesorë për sezonin e dimrit 2023/2024 në hemisferën veriore, shkruan Severe Weather Europe. Duke parë së pari temperaturën, mund të shohim një sinjalizim interesant për pjesën veriore të Evropës.