Kalendari Mjedisor

Ese nga Era Ademaj, Shkolla e mesme sportive “Benardina Qerraxhia” Durrës

Cilesia e jetes se njeriut eshte e lidhur drejtpersedrejti me cilesine e mjedisit prandaj ne duhet ta mbrojme mjedisin dhe jo ta shkaterrojme ate. Te gjithe jemi pergjegjes per ndotjen e mjedisit  ne menyra te ndryshme . 

By admin

Mesazhi im per token

Cilesia e jetes se njeriut eshte e lidhur drejtpersedrejti me cilesine e mjedisit prandaj ne duhet ta mbrojme mjedisin dhe jo ta shkaterrojme ate. Te gjithe jemi pergjegjes per ndotjen e mjedisit  ne menyra te ndryshme . Planeti toke esht shtepia e njerezve, kafsheve dhe bimeve por armiku i tokes eshte vete dora e njeriut . Njeriu dominon token dhe shfrytezon gjithe burimet e mundshme . Ai esht agjenti i degredimit mjedisor dhe ne kete menyre njeriu behet viktime e vetes se tij . Deshirat e njeriut nuk mbarojne kurre ,por te gjithe duhet te sensibilizohemi ,ta duam token dhe te kuptojme qe ne kemi nevoje per token dhe jo ajo per ne. 

Por a e dini ju se si ndikon aktiviteti njerzor ne mjedis? Aktiviteti njerzor, shkaku kryesor i ndryshimit mjedisor dhe ne zhdukjen e specieve dhe sisteme natyrore .Nje tjeter fakt negativ i aktiviteteve njerzore esht dhe ngrohja globale. Ndotja e ujit ,e ajrit dhe e tokes,harxhimi i burimeve,carja e ozonit ,humbje biodiversitetit,rritje e popullsise rritje ekonomike etj. Pra rritje e ketyre probleme te renda con ne shkaterrimin e mjedisit, por njerzit duhet te kuptojne se ky lloj shkaterrimi esht dhe per vet njerzit. 

Duhet te mendojme sot per nje te neserme  me te mire .