Kalendari Mjedisor

Ese nga Helga Gjini, Shkolla e mesme profesionale “Kolin Gjoka” Lezhë

Planeti im i dashur, toka ime, fryma ime….

Na dhuron gjithcka, dhe cdo gje eshte zingjir qe siguron jetesen dhe jetegjatesin per cdo krijese dhe bime.

By admin

Planeti im i dashur, toka ime, fryma ime….

Na dhuron gjithcka, dhe cdo gje eshte zingjir qe siguron jetesen dhe jetegjatesin per cdo krijese dhe bime.  Shum pak vet dhe shum rrall her e kuptojm e rendesin e vendit dhe planetit  ku ne jetojm dhe vetem kur perballemi ne nje situat te jashtezakonshme fillojm te mendojm dhe te reflektojm mbi rendesin e tokes.

Po cfare do te thot kjo?

Per shekuj te tere qe nga krijimi i botes njerzimi ka shijuar dhe ka shfrytezuar resurset dhe te mirat qe planeti tok sjell, por pa u shqetesuar dhe pa e vrare mendjen mbi demet qe i kemi bere planetit ton.dhe sot toka po na e shperblen..

Por si mund te kujdesemi per token kur vet ne jemi te papergjegjshem?.ndryshimi vazhdon qe tek vetjaa jon. Duke qen se toka eshte ne limitet e saja te fundit t eprodhimtaris ne duhet te kujdesemi per te duhet te perdorim me kujdes cdo burim resurs..per te miren dhe dobin e brezave te ardhshem.. duhet ta trajtojm ashtu siq toka e meriton..jo ta  shkatrrojm me duart tona siq kemi bere gjithmon.

Cfaj kan femijet ..e ardhmja e tyre varet nga ne.

Ne duhet  te bejm me te miren te pakten te mos te tregohemi te padrejt..

 Ne e perdorim token per shum gjera por fakti qe toka na jep cdo gje nuk do te thot qe duhet te shperdorohet

 Por duhet vlersuar dhe mirmenaxhuar

Toka po pret per reagimin dhe veprimin ton ne dobi.te saj. nese duam nje jet te lumtur dhe te shendetshme  ateher syt duhet ti qojm tek nena jon tok..per te miren e njerzimit.

 Duaje token tende sepse dhe toka do te te doj 10 her me shum.