Kalendari Mjedisor

Ese nga Valbona Hila, Shkolla e mesme profesionale “Kolin Gjoka” Lezhë

Po e lexoni kete dhe po mendoni se kush eshte ky/kjo qe e ka shkruajtur kete? Une jam nje vajze 16 vjecare . Une tani po ju pyes se cfare mund te bejme dicka per token ? Disa prej jush mund te thone cfare te bejme ne per token .

By admin

Po e lexoni kete dhe po mendoni se kush eshte ky/kjo qe e ka shkruajtur kete? Une jam nje vajze 16 vjecare . Une tani po ju pyes se cfare mund te bejme dicka per token ? Disa prej jush mund te thone cfare te bejme ne per token .

Por une  nuk them ashtu , po mendoj nje shprehje shume te bukur te Nene Terezes :

“Jo te gjithe ne mund te bejme gjera te medha , por ne mund te bejme gjera te vogla me dashuri te madhe”.

Kjo eshte nje shprehje e bukur , dhe pse ne te mos bejme dicka te vogel per token .

Si mund te kontribuojme ne? 

Shume e thjeshte, duke ndjekur disa hap ate vegjel ne perditshmerine dhe jeten tone.

 E para ,  ne mund te mbjellim nje peme sot per ajer me te paster neser , por  jo ti presim pyjet. 

E dyta , mund te shpetojme nje mace nga rruga , por  jo te vrasim krijesa te pafajshme me gjueti te paligjshme . 

E treta , mund   te hedhim mbeturinat cdo dite ne vendin e caktuar dhe jo  te ndotim mjedisin e detin duke rrezikuar specie te rralla .

E katerta , mund te levizim me  biciklete dhe jo te perdorim makine duke ndotur ajrin nga gazi i mjeteve. Efektet  pozitive qe marrim jane te pafundme, amblent I paster, larmi flore dhe faune,  ajer me i paster e mushkri te shendetshme e mbi te gjitha kulturen per ta dashur dhe mbrojtur mjedinin dhe token tone.

Ne cdo dite mund te bejme dicka te vogel per Token . Nga dicka e vogel  gradualisht behet dicka e madhe pasi secili prej nesh ka ndikum dhe duhet te jete I pergjegjshem se si sillemi me cdo krijese te natyres.Toka eshte shtepia jone dhe  ne duhet te kujdesemi per te ne cdo moment.