Kalendari Mjedisor

Ese nga Xhusjaldo Duka, Shkolla “Dora D’istria”

Toka ! Planeti që dua të kaloj jetën time . Aty ku marr ajër dhe në këtë vend të bukur ndihem i lirë si një shqiponjë .   Nga dritarja shoh dallëndyshet që kanë ardhur nga një vend tjetër i largët .

By admin

Mesazhi im per Token vjen me dallendyshet

Toka ! Planeti që dua të kaloj jetën time . Aty ku marr ajër dhe në këtë vend të bukur ndihem i lirë si një shqiponjë .   Nga dritarja shoh dallëndyshet që kanë ardhur nga një vend tjetër i largët . Mbërriti pranvera . Dielli shkëlqen me bukurinë e ngrohtësinë e tijë që më jep shpresë e gëzim . Më vjen një pyetje në mëndje: A është Toka e pastër ?

Këto kohë që kam qënë në karantinë kam kuptuar që Toka ka filluar të marrë energjitë e saj të munguar . Ne nuk e dinim që me ato makina ajo ishte sëmurur  . Të gjithë nëpër Tokë duhet të ndërgjegjsohen dhe të pakësojnë smogun e krijuar . Sa mirë do të ishte sikur kjo Tokë të ishte më e pastër ! Mos jemi ne fëmijët e të rriturit që nuk e lëmë si natyra na e ka dhuruar ? 

Po dhe vetëm po. Ne jemi ! Ta duam Tokën tonë . Ajo është shtëpia jone më e madhe . Të mbjellim lule e pemë e të kujdesemi me dashuri çdo ditë.Toka do ndjejë lumturi e ne akoma më shumë se ajo.Dhe zogjtë e kafshët do na falenderojnë .Ajo do të na shpërblejë në qoftëse ne ia bëjmë këtë të mirë asaj.Ti je gjithçka !Pa ty nuk ka egzistencë .Je Dritë e Frymë e universit Tim !