Kalendari Mjedisor

Ese nga Gerard Ohri, Shkolla “Dora D’istria”

Toka planeti yne magjik. Planet i vogel por i vetmi ku gjalleron jeta. Ky planet magjik qe prej mijera vitesh na fal kenaqesi te papershkueshme. Aty ku lulet shumengyreshe celin, aty ku te gjitha gjallesat marrin fryme.

By admin

Mesazhi im per token vjen me dallendyshet

Toka planeti yne magjik. Planet i vogel por i vetmi ku gjalleron jeta. Ky planet magjik qe prej mijera vitesh na fal kenaqesi te papershkueshme. Aty ku lulet shumengyreshe celin, aty ku te gjitha gjallesat marrin fryme. Por, a po e lejome ne token te marri fryme lirshem?

 A po e mbajme ambientin paster, ambientin qe ajo te gjallerohet pa mbeturina e mbetje kimike? Ky ajer i ndotur qe i kthehet tokes me shiun e bekuar nga qielli. O Zot, sa shume po e demtojme Ne token!! 

Sa padrejtesisht po sillemi ne me te? Mendoj se gjithcka qe ndodh e ka kuptimin e vet! Ndoshta edhe COVID eshte nje menyre qe ne te refletojme dhe te mendojme me shume per te gjitha padrejtesite qe i kemi bere asaj. 

Shoh nga dritarja ardhjen e dalledysheve lajmetare te praneveres , gjallerise, lulezimit. Shikoj njerez qe meditojne dhe reflektojne. Mundemi te gjithe te bejme per token. Dikush nuk perdor makinat, fabrikat mund te rrine gjate pa punuar, mbeturina me pak… 

Atehere kjo pranevere dhe dallendyshet lajmetare te saj na sjellin me vete mesazhe shume te medha. 

Te gjithe mundemi nese e duam Token.

“DHE NE E DUAM TOKEN”