Kalendari Mjedisor

Po gërryenin dhe merrnin zhavorr në lumin Mat, gjobiten me miliona lekë 2 persona

Dy shtetas janë proceduar penalisht në Kurbin, pasi u kapën nga Policia duke gërryer shtratin e lumit dhe duke marrë zhavorrin.

By admin

Dy shtetas janë proceduar penalisht në Kurbin, pasi u kapën nga Policia duke gërryer shtratin e lumit dhe duke marrë zhavorrin.

Gjithashtu këta shtetas u gjobitën nga IKMT-ja, me masë administrative 2 milionë lekë të reja secili. Kontrolli në fjalë solli blokimin e mjeteve të rënda ekskavatorë, që shërbenin për të gërryer shtratin e lumit Mat.

Kështu u kap në flagrancë dhe u procedua penalisht shtetasi L. M., 51 vjeç, banues në Lezhë, si dhe B. A., 55 vjeç, banues në Milot, Kurbin, pasi në Fushë Milot, Kurbin, në shtratin e lumit Mat, u kapën duke gërryer, duke grumbulluar dhe duke marrë zhavorr.

Kontrollet do të vijojnë për penalizmin e çdo subjekti që tenton të marrë inerte pa leje në shtratin e lumit Mat apo që kryen krime mjedisore, si ndërtime pa leje, prerje të paligjshme të pyjeve, ndotje të ambientit dhe lumenjve apo zjarrvënie të qëllimshme pyjeve dhe kullotave.