Kalendari Mjedisor

‘Grabitqari i detit’ në rrjetën e peshkatarëve, kapet pranë derdhjes së Vjosës peshkaqeni blu

Bie në rrjetat e peshkatarëve peshkaqeni blu. Sipas peshkatarëve ky lloj peshkaqeni është specie grabitqare.

By admin

Bie në rrjetat e peshkatarëve peshkaqeni blu. Sipas peshkatarëve ky lloj peshkaqeni është specie grabitqare.

Ai është kapur rreth tre milje nga bregu i detit në drejtim të derdhjes së lumit Vjosë. Peshkaqeni është rreth dy kg dhe sipas peshkatarëve peshkaqeni blu rritet deri në katër kv. Kryesisht ky lloj peshkaqeni rri në thellsi të detit.