Kalendari Mjedisor

Vijon prej 2 ditësh zjarri në Maliq…digjen mbi 400 ha pyje dhe në Poros të Novoselës!

Vatra e zjarrit mes dy fshatrave në bashkinë e Maliqit, Mesmal dhe Velcan vijon të jetë aktive që prej ditës së djeshme, teksa raportohet se ka zjarri mund të jetë vendosur qëllimisht.

By admin

Vatra e zjarrit mes dy fshatrave në bashkinë e Maliqit, Mesmal dhe Velcan vijon të jetë aktive që prej ditës së djeshme, teksa raportohet se ka zjarri mund të jetë vendosur qëllimisht.

Report Tv mëson se forcave zjarrfikëse të Maliqit u janë bashkuar dhe forca të njësive administrative Gorë, ku po punohet për shuarjen e flakëve. Deri më tani janë djegur sipërfaqe të konsiderueshme me pishë e bimësi të ulët.

Ndërkohë, që është përfshirë nga flakët edhe një sipërfaqe me pisha pranë fshatit Poros në Novoselë. Edhe në këtë rast, zjarri dyshohet se është i qëllimshëm. Për shuarjen e flakëve janë anagazhuar 8 forca zjarrfikëse.