Kalendari Mjedisor

Meta: Pasuritë natyrore po keqshfrytëzohen nga koncensionarët, reflektoni dhe bëni një plan

Në ditën Ndërkombëtare të Turizmit në një mesazh të publikuar në faqen e tij në Facebook, që e shoqëron me një video ku kërkon mbrojtjen e Vjosës, Presidenti Ilir Meta shprehet se duhet të kemi një plan konkret për pasuritë natyrore kombëtare, pasi sipas tij po keqshfrytëzohen nga koncensionarë.

By admin

Në ditën Ndërkombëtare të Turizmit në një mesazh të publikuar në faqen e tij në Facebook, që e shoqëron me një video ku kërkon mbrojtjen e Vjosës, Presidenti Ilir Meta shprehet se duhet të kemi një plan konkret për pasuritë natyrore kombëtare, pasi sipas tij po keqshfrytëzohen nga koncensionarë.

Mesazhi i tij është direkt për qeverinë, kur thotë se turizmi nuk janë vetëm hotelet e luksit dhe resortet me 5 yje, duke kërkuar që të shteti të mbështesë në radhë të parë bujtinat mikpritëse familjare.

“E bekuar me det e brigje, male, alpe dhe bukuri natyrore mahnitëse, me një popull mikpritës e me vlera të spikatura kulturore, Shqipëria ka një potencial të jashtëzakonshëm turistik, por më së shumti të keqshfrytëzuar, të pazhvilluar dhe të fjetur. Një nga sektorët më të rëndësishëm të ekonomisë kombëtare e familjare, i goditur së fundmi dhe nga pasojat e rënda të COVID-19, meriton më shumë vëmendje për zhvillimin e qëndrueshëm të zonave me pasuri natyrore të mrekullueshme dhe të gjithë Shqipërisë.

Turizmi nuk janë vetëm hotelet e luksit dhe resortet me 5 yje! Turizëm në radhë të parë janë bujtinat mikpritëse familjare me gatime e prodhime bio në çdo stinë, që duhet të mbështeten nga shteti. Turizëm është trashëgimia e çmuar kulturore, janë muzetë, kalatë e parqet arkeologjike që meritojnë të promovohen, si dhe sa duhet. Turizëm janë brigjet, malet e lumenjtë përrallorë, e të gjitha pasuritë natyrore kombëtare, që në vend të gjenerojnë të ardhura për familjet shqiptare, keqshfrytëzohen nga koncensionarë.

Ndaj sot, në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit është momenti për të reflektuar mbi domosdoshmërinë për t’i dhënë frymëmarrje këtij sektori jetik për ekonominë, nëpërmjet një plani konkret, të qartë dhe efikas, që do të frenonte edhe shpopullimin e vendit, duke rikthyer shpresën për zhvillim të qëndrueshëm dhe të ardhme të sigurtë në këtë vend të bekuar nga Zoti. Shqipëria nuk mund të ketë diell për disa! Dielli do të ndriçojë për të gjithë shqiptarët” shkruan ai.