Kalendari Mjedisor

Gërryerja e lumit Valbonë/ Reagon TOKA: Heqja e paligjshme e rërës nga një lumë përbën një krim mjedisor, presim përgjigje nga Inspektorati i Mjedisit për të hequr eskavatorët

TOKA shkruan se Inspektoriati duhet të njoftojë brenda 5 ditëve në lidhje me përgjigjen e kërkesës sakaq shton se heqja e paligjshme e rërës përbën krim mjedisor, por mbetet për tu parë se çfarë masash do të merren. 

By admin

TOKA shkruan se Inspektoriati duhet të njoftojë brenda 5 ditëve në lidhje me përgjigjen e kërkesës sakaq shton se heqja e paligjshme e rërës përbën krim mjedisor, por mbetet për tu parë se çfarë masash do të merren. 

Organizata për Ruajtjen e Alpeve Shqiptare (TOKA) ka reaguar për gërryerjen me eskavator në zonën Ura e Re të Bujanit. Në një postim që ka bërë në rrjetet sociale TOKA thotë se Përfaqësues të Inspektoratit të Mjedisit kanë shkuar ditën e sotme në vendin ku ka ndodhur gërryerja dhe tashmë do t’u drejtohen instutucioneve përkatëse në mënyrë që të merren masat për heqjen e ekskavatorit. 

TOKA shkruan se Inspektoriati duhet të njoftojë brenda 5 ditëve në lidhje me përgjigjen e kërkesës sakaq shton se heqja e paligjshme e rërës përbën krim mjedisor, por mbetet për tu parë se çfarë masash do të merren. 

REAGIMI

Lajme të mahnitshme! Përfaqësues të Inspektoratit të Mjedisit u paraqitën sot në Tropojë – në përgjigje të kërkesës për informacion që shumë prej jush dërguan!!! Ata verifikuan praninë e ekskavatorit të paligjshëm në zonën Ura e Re të Bujanit dhe po kthehen në zyrën e tyre në Lezhe për të bërë konfirmimin zyrtar dhe raportimin në Inspektoratin Kombëtar në Tiranë, pas së cilës duhet të merren masa për “së paku” heqjen e ekskavatorit. . . .

Ne në TOKA jemi shumë të lumtur, jemi disi të mahnitur nga sa shpejt duket se po funksionon! Ne do të postojmë më shumë lajme, dhe më shumë detaje sa më shpejt që të mundemi, por thjesht dëshironim të ndajmë lajmet sa më shpejt të jetë e mundur. FALEMINDERIT TË GJITHËVE që dërgoi kërkesa. Siç jemi informuar, Inspektorati duhet të informojë të gjithë ata që kanë paraqitur një kërkesë për rezultatin, në jo më shumë se 5 ditë …. UAU. Ah prisni. Në fakt, siç jemi informuar, heqja e paligjshme e rërës nga një lumë përbën një krim mjedisor ’, kështu që në varësi të asaj që ndodh mund të na duhet të kërkojmë marrjen e masave më të forta të mundshme nga Inspektorati. Por le të shohim se çfarë do të bëjnë ata fillimisht!

Fax News raportoi më parë se banorët dhe aktivistët e Valbonës kanë denoncuar në rrjetet sociale se që prej fillimit të muajit shtator, kamionë të shumtë kanë hequr 8 kilometra rërë në shtratin e Lumit.