Kalendari Mjedisor

Thahet liqeni në Okshtun, banorët akuzojnë Bashkinë

Në Okshtun të Rrogozhinës, banorët akuzojnë bashkinë se u hoqi portat e Liqenit dhe sot liqeni është tharë, ndërkohë që tokat e tyre do të mbeten pa vaditur. Tharja e këtij liqeni nuk ndodhi papritur. Në fshatin Okshtun, dy muaj më parë banorët kishin paralajmëruar se do të vinte kjo ditë.

By admin

Në Okshtun të Rrogozhinës, banorët akuzojnë bashkinë se u hoqi portat e Liqenit dhe sot liqeni është tharë, ndërkohë që tokat e tyre do të mbeten pa vaditur. Tharja e këtij liqeni nuk ndodhi papritur. Në fshatin Okshtun, dy muaj më parë banorët kishin paralajmëruar se do të vinte kjo ditë.

Banorët akuzojnë bashkinë e Rrogozhinës se i hoqi portat e digës së liqenit. Tani tokat e fshatit mbeten pa vaditur duke u hequr nga tryeza edhe ato pak drithëra e perime që kultivojnë për t’u ushqyer.

Në Okshtun jetojnë vetëm me bujqësi ndaj tharja e liqenit prek [do familje ndaj banorët nuk përjashtojnë mundësinë që të dalin në protestë për të rikthyer ujin në fshat.