Kalendari Mjedisor

Bankers gjelbëron Patos-Marinzën në Ditën Ndërkombëtare të Mjedisit!

Me dhjetëra pemë janë mbjellë pranë fushës naftë-mbajtëse Patos-Marinëz në Ditën Ndërkombëtare të Mjedisit nga kompania Bankers Petroleum Albania në bashkëpunim me Shoqatën Mjedisore Zharrza. Ky projekt synon ngritjen e një brezi të gjelbër në zonën ku kompania e naftës operon.

By admin
Në ditën ndërkombëtare të mjedisit, kompania Bankers Petroleum Albania në bashkëpunim me Shoqatën Mjedisore Zharrza kanë mbjellë dhjetëra pemë pranë fushës naftë-mbajtëse Patos-Marinëz. Drejtues dhe punonjës të Bankers u janë bashkuar vullnetarëve të Shoqatës në kuadër të nismës për të ndërtuar një brez të gjelbër përreth kësaj zone.
“Dita Ndërkombëtare e Mjedisit ka qenë gjithmonë e rëndësishme për Bankers si një kompani e fokusuar në zhvillimin e qëndrueshëm të kësaj fushe. Përvec kujdesit që në tregojmë për mjedisin gjatë operacioneve tona hidrokarbure të përditshme, në këtë ditë ne organizojmë aktivitete të ndryshme në rajonin e Fierit. Këtë vit ne u jemi bashkuar vullnetarëve të Shoqatës Mjedisore Zharrza në mbjelljen e pemëve përreth Marinzës. Ne kemi zhvilluar një projekt të përbashkët me ta për mbjelljen e pemëve përgjatë gjithë fshatrave të zonës sonë të operimit si pjesë strategjisë sonë për të përmirësuar vazhdimisht mjedisin”, tha në prononcim Luntao Chen, Nëndrejtor për Zhvillimin e Kërkimit të Naftës.
“Janë bërë mbjelljet e fundit të plepit, një projekt i nisur që në 2020. Ideja e këtij projekti financuar nga kompania është krijimi i një brezi të gjelbër në fushën naftë-mbajtëse të Patos-Marinzës.
Janë 35 km rrugë, ne kemi mbjellë 13 km. Mendojmë që ky projekt të jetë në vazhdim”,  tha Kryetari i Shoqatës Mjedisore Zharrza, Qani Rredhi.
Për të lexuar artikullin e plotë, mund të klikoni  Shqiptarja.com.