Kalendari Mjedisor

Golemi “i mbytur” nga plehrat/ Prej një jave koshat nuk janë pastruar, pushuesit të shqetësuar për shëndetin

Golemi “i mbytur” nga plehrat/ Prej një jave koshat nuk janë pastruar, pushuesit të shqetësuar për shëndetin

By admin

“Nuk qëndrohet këtu. Nëse plehrat nuk hiqen nuk do të pushoj më në Golem.”

Këto rrugë më mbetjet urbanë gjenden në zonën e plazhit të Golemit. Koshat e mbeturinave prej më shumë se një jave nuk janë pastruar.    Këto pamje që vënë në rrezik shëndetin, mjedisin dhe turizmin  kanë vënë në alarm pushuesit dhe banorët e zonës, por jo bashkinë e Kavajës. Turistët vendas thonë se nuk do të kthehen më në Golëm, sipas tyre këto nuk janë pushimet që ata meritojnë.

Ndotja mjedisore nuk është vetëm në plazhin e Golemit, por në të gjithë vijën bregdetare të Bashkisë  Kavajë.  Gazetarët e Top Channel në mesditë raportuan për ndotjen mejdisore të Golemit, mënjëherë më pas në makinë mbetjesh filloi të grumbullonte plehrat. Sipas banorëve të zonës bashkia e Kavajës duhet të japë urdhër që makina e plehrave të kalojë disa hërë në ditë për t’I grumbulluar ato, në të kundërt ky plazh nuk do të frekuetohem më nga turistët.

Edhe në ditët kur bashkia e Kavajës ofron shërbimin e menaxhimit të mbetjeve, këto  plehra depozitohen në një landfill ilegal të Kaziasit.

Për të lexuar artikullin e plotë, klikoni Top Channel.