Të tjera


Pas 2 vjetësh “harresë”, IKMT ngre grup pune për të verifikuar ndotjen nga Albpetrol në Kuçovë

Drejtoria e Mjedisit pranë Inspektoriatit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit njoftoi se kishte ngritur një grup punë për të verifikuar rrjedhjen e naftës në puset e Albpetrol në Kuçovë, duke pranua se në dy vjet për këtë zonë nuk kishte pasur kontrolle.

LEXO ME SHUME >


Fermerët përdorin mbetjet e kafesë në vend të plehrave kimikë

Në Shqipëri, çmimet e plehrave kimikë që përdoren në buqësi janë rritur pothuajse me 50 për qind. Fermerët thonë se kjo është e papërballueshme për ta, ndërsa të tjerë kanë gjetur mënyrë alternativa për të zëvendësuar plehrat kimikë duke përdorur mbetjet e kafesë.

LEXO ME SHUME >


Ohri në listën e pasurive botërore/ 1 vit afat për përmbushjen e 32 rekomandimeve të UNESCO-s

Në qershorin e vitit që vjen, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut do të paraqesin në UNESCO dosjen me hapat e ndërmarrë për përmbushjen e rekomandimeve për të mos humbur statusin që e përfshin rajonin e Ohrit në listën e pasurive botërore.

LEXO ME SHUME >


Kumbaro: Moratoriumi i gjuetisë, shton faunën e egër në Shebenik-Jabllanicë

Moratoriumi për ndalimin e gjuetisë ka bërë të mundur vitet e fundit mbrojtjen dhe shtimin e kafshëve në parkun kombëtar të Shebenik-Jabllanicës.
Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro ndau sot pamje të filmuara nga kamerat kurth të kafshëve të egra në këtë park.

LEXO ME SHUME >


Rënie masive e dheut në ‘Rrugën e Arbrit’, rrezikohen automjetet

Rikthimi i reshjeve të shiut ka rritur rrezikun e bllokimit të qarkullimit në rrugën e Arbrit. Masivi i dheut në malin pranë tunelit të Murrizit vijon të bjerë në rrugë, duke rrezikuar mjetet që vijojnë të qarkullojnë në drejtim të Tiranës dhe Dibrës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.