Të tjera


Katastrofë mjedisore/ Erë e rëndë në Shëngjin, derdhet sasi e madhe nafte

Moti i keq në qytetin e Lezhës dhe bregdetin e Shëngjinit, erëra të forta të shoqëruara më shi dhe reshje bore

LEXO ME SHUME >


Gjykata “fik” HEC-in dhe ndez shpresat e banorëve të Zall Gjoçajt

“Alo! Hasan more, fitore! E fituam, fitore, fitore, shumë fitore e papame”, – i thotë në njërën anë të telefonit Adem Xhokola, banor i Matit gjithë eufori Hasan Pashës, një tjetër banor i asaj zone, duke iu referuar vendimit të marrë  nga Gjykata e Apelit për të mbajtur në fuqi vendimin e Gjykatës së Shkallës së Parë, e cila i hoqi në janar të këtij viti licencën hidrocentralit “Zajs”.

LEXO ME SHUME >


“Në Valbonë fiken turbinat”, përmbarimi pezullon punën e hidrocentraleve

 Kompania “Dragobia Energy” ka pezulluar të gjithë veprimtarinë e saj në prodhimin  e energjisë përmes shfrytëzimit të lumit Valbonë në Tropojë. Pezullimi vjen muaj pas vendimit të Gjykatës së Lartë, ku në 21 korrik u urdhërua pezullimi i dy kontratave koncensionare deri në një vendim përfundimtar.

LEXO ME SHUME >


Moratoriumi nuk e ndal masakrën e motorsharrave në pyjet shqiptare

Procedimet e pakta penale dhe mungesa e akteve nënligjore nuk e ka ndaluar shpyllëzimin në qarkun e Dibrës, ku ekspertët paralajmërojnë se masakra ndaj pyjeve nuk do të ndalojë pa diversifikimin e burimeve energjetike. 

LEXO ME SHUME >


TRAJNIM DY DITOR PËR VLERAT NDËRKUFITARE NATYRORE

Trajnim dy ditor mbi rëndësinë e vlerave natyrore të zonës ndërkufitare “Biodiversiteti- Vlerat dhe kërcënimet e tij në rajonin ndërkufitar" u zhvillua në Shqipëri në Has në datat 28-29 tetor 2021. Trajnimi për ngritjen e kapaciteteve u fokusua në vlerat aktuale të biodiversitetit dhe rëndësinë e mbrojtjes së burimeve natyrore të zonës ndërkufitare

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.