Të tjera


Shqipëri: “1008 diga të larta nuk na shpëtojnë nga kriza energjitike”

Shqipëria ka numrin më të lartë të digave të mëdha në Evropën lindore. Referuar të dhënave të publikuara nga International Comission on Large Dams (ICOLD), 2019, 15 shtete të Evropës lindore, të gjitha së bashku kanë një total prej 923 digash, ndërsa Shqipëria, e vetme, qëndron në krye me shifra disa herë më të larta, 1008 diga.

LEXO ME SHUME >


Gotulla- katastrofë mjedisore nga mbetjet. Impianti del jashtë funksionit

Gati 40 kilometra nga Tirana, Gotulla e Kurbinit gjendet pranë grykëderdhjes së lumit Ishëm. Pirgjet me plehra janë kthyer në pamjen e pandryshueshme të zonës.

LEXO ME SHUME >


Zjarret në Shqipëri, u shuan me shkarpa e lopata. U prezantua si Agjencia me mjete moderne, mungojnë zjarrfikëset, mungon strategjia e vlerësimit të riskut nga fatkeqësitë

Më 4 automjete zjarrfikëse që u përkasin tri dekadave më parë, për të cilat dokumentacioni tregon se janë vit prodhim nga 1984 e në vijim, Bashkia e Gjirokastrës kishte planifikuar ta përballonte me sukses emergjencën nga zjarret e shkaktuara gjatë verës. Por llogaritë ishin bërë gabim.

LEXO ME SHUME >


Banorët e Grizës, Zharrëzës dhe Frashërit “bashkëjetojnë” me ujërat e zeza

Banorët e fshatrave Grizë, Zharrëz dhe Frashër në Patos janë të detyruar që të bashkëjetojnë me ujërat e zeza. Pavarësisht premtimit të kryebashkiakes, Rajmonda Balilaj që në vitin 2015 për zgjidhjen e problemit, situata vijon të mbetet e njëjtë.

LEXO ME SHUME >


Shkodër: Rruga e amortizuar dhe mungesa e shërbimeve i shtyn banorët drejt braktisjes së fshatit Linaj

Linaj është një fshat në njësinë administrative Gruemirë, ku prej 3 dekadash përballet me mungesën e infrastrukturës rrugore, energjisë elektrike, ujit të pijshëm dhe kujdesit shëndetësor, të cilat po bëhen shkak i braktisjes së këtij fshati.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.