Të tjera


Lejet mjedisore / Aplikimi online lehtësi për 6900 subjekte që operojnë në këtë sektor

Ndryshimet ligjore në pr.ligjin për mbrojtjen e mjedisit, synojnë të lehtësojë subjektet private nga detyrimi për t’u pajisur me leje të tipit C, për aktivitete që kanë ndikimin të ulët në mjedis dhe niveli i shkarkimeve në mjedis është i pallogaritshëm.

LEXO ME SHUME >


Mbrojtja e mjedisit/ Lleshaj, qytetarëve: Të mbrojmë territorin tonë, ja ku duhet të aplikoni

Ministria e Brendshme po bëhet gati që të ushtrojë përgjegjësinë e re për inspektimin e mjedisit, ujit dhe pyjeve në kuadër të Inspektoratit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit (IKMT).

LEXO ME SHUME >


Dhjetëra breshka të ngordhura në Vlorë, shkak, trafiku detar dhe ngrohja globale

Muajt e fundit në brigjet e bregdetit shqiptar janë shënuar disa dhjetëra raste të daljes në breg të specieve të rralla detare, shumica e të cilave kanë qenë të ngordhura.

LEXO ME SHUME >


Rrezikohemi nga rritja e nivelit të detit – HSE: Shqipëria ndër 3 vendet që e cilëson kërcënim serioz

Shkolla e Lartë e Ekonomisë (HSE), një prej universiteteve më prestigjioze në Europë dhe Botë ka publikuar një studim mbi ndryshimet klimatike në 27 vende të Europës qendrore dhe lindore, vendeve të kaukazit dhe Azisë qendrore, mes të cilave edhe Shqipëria. Studimi flet gjerësisht për ndryshimin klimatik si një kërcënim serioz për këto vende. Por, për Shqipërinë alarmi duket edhe më i madh, pasi listohet si një prej 3 shteteve të cilat ndihen të kërcënuara nga rritja e nivelit të detit, rrjedhojë e pashmangshme e ngrohjes globale.

LEXO ME SHUME >


Projekti 67 milionë USD i BB për burimet ujore, kërkohet shtyrje me një vit

Ekipi që ka vlerësuar së fundmi projektin 67.2 milionë dollarë për burimet ujore dhe ujitjen i ka kërkuar Bankës Botërore që të shtyje të paktën me një vit afatin për mbylljen. Referuar një kërkese zyrtare të qeverisë saktësohet se është e pamundur që të bëhet mbyllja e të gjithë proceseve të parashikuara sipas afatit 31 maj 2020 që është në fuqi aktualisht.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.