Të tjera


Studimi i Bankës Botërore/ Sa humbet çdo vit Shqipëria nga tërmetet dhe përmbytjet

Referuar të dhënave të Bankës Botërore, vendi ynë ka humbje mesatare vjetore nga tërmetet që vlerësohet të jetë 6.23% të PPB-së dhe humbje mesatare vjetore nga përmbytjet 1.56% e PBB-së.

LEXO ME SHUME >


Planeti Arbër/ Bashkimi Ndërkombëtar i Astrofizikanëve certifikon emrin e zgjedhur nga shqiptarët

Akademia e Shkencave deklaroi se Bashkimi Ndërkombëtar i Astrofizikanëve certifikoi sot zgjedhjen që mijëra shqiptarë i bënë emrit Arbër për planetin HD 82886b dhe emrit Illyrian për yllin rrotull të cilit ai sillet.

LEXO ME SHUME >


Për Bashkinë Përmet, së shpejti një hartë e integruar turistike dhe albumi “Pasaporta e qytetit”

Përmeti edhe pse i njohur për vlerat qytetare, kulturore dhe atraksionet e pasura natyrore, ndjen mungesën e një harte të integruar turistike, e cila të përmbajë një informacion të plotë turistik, si për evidentimin e bukurive dhe vendeve të shumta turistike, ashtu edhe të operatorëve turistik që ofrojnë shërbime në këtë fushë. Harta e integruar turistike do të lehtësonte punën e aktorëve të ndryshëm të fushës së turizimit, por njëkohësisht do të bënte të lehtë dhe komod orientimin dhe qëndrimin e turistëve në këtë rajon.

LEXO ME SHUME >


PNUD ka prezantuar Raportin global për Zhvillimin Njerëzor

PNUD ka prezantuar Raportin global për Zhvillimin Njerëzor: “Përtej të ardhurave, përtej mesatareve, përtej të sotmes: pabarazitë në zhvillimin njerëzor në shekullin e 21te”

LEXO ME SHUME >


Politika të gjelbra për Ballkanin Perëndimor?!

Katastrofat natyrore dhe ndotja po nxjerrin në pah neglizhencën e qeverive dhe dështimet institucionale në Ballkanin Perëndimor. Aktivistët duhet të mbajnë përgjegjës për këtë elitat politike.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.