Të tjera


Klosi: Tirana, kryeqytet i të rinjve një mundësi më shumë për promovimin edhe të Shqipërisë turistike

U organizua sot në Tiranë në Shtëpinë e Europës forumi i parë i organizatave rinore në hapësirën Adriatiko-Joniane, ku i pranishëm ishte ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi dhe kryetari i bashkisë Tiranë, Erion Veliaj.

LEXO ME SHUME >


Linjë ujore Pogradec-Ohër/ Trageti turistik nis lundrimet në pranverë

Lundrimet turistike në ujërat e Liqenit të Ohrit me nisje nga Pogradeci shumë shpejt do të jenë një realitet për ata që dëshirojnë të provojnë një eksperiencë ndryshe. Jo vetëm Pogradeci dhe Ohri por edhe fshatrat që shtrihen buzë vijës liqenore do të jenë itineraret që do të përshkojë trageti turistik. 

LEXO ME SHUME >


Durrës, takim mbi ruajtjen dhe studimin e anijeve të mbytura në ujërat shqiptare

Ruajtja dhe konservimi i anijeve të mbytura në ujërat shqiptare gjatë 100 viteve të fundit; ngritja e një muzeu kombëtar të detarisë si dhe puna për krijimin e disa parqeve nënujore më qëllim turistik ishin temat kryesore që u diskutuan në takimin e zhvilluar mbi trashëgiminë nënujore detare në Durrës.

LEXO ME SHUME >


Apeli Administrativ shpall moskopetencën, Kopshti Botanik në Gjykatën Administrative të Shkallës së Parë

Çështja e Kopshtit Botanik do ti kalojë për gjykim  Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë në Tiranë. Gjykata Administrative e Apelit rrëzoi sot padinë e Rektorit të Universitetit të Tiranës dhe Dekanit të Fakultetit të Shkencave të Natyrës, lidhur me kundërshtinë që ata i bënë vendimit të Këshillit të Ministrave për transferimin e pronësisë së Kopshtit Botanik nga Universiteti te Bashkia e Tiranës.

LEXO ME SHUME >


Tabela ndërgjegjësuese kundër zjarreve në zonat e mbrojtura në Elbasan

Zonat e mbrojtura në Shqipëri janë kthyer në të preferuarat e turistëve vendas dhe të huaj pasi vendi ynë ka një turizëm gjithëvjetor ku përveç bukurive bregdetare ka një peizazh dhe klimë mjaft të mirë e cila i ofron vizitorëve komoditetin e eksplorimit të vendeve të ndryshme.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.