Të tjera


“Rritet” energjia nga dielli – Në 6 muaj, impinatet fotovoltaike prodhuan rreth 1% të energjisë totale

Rreth 1% e energjisë së prodhuar gjatë 6-mujorit të parë të vitit u sigurua nga impantet fotovoltaike. Kjo sasi është modeste në raport me energjinë e prodhuar nga hidrocentralet, megjithatë ajo merr një rëndësi të veçantë në drejtim të diversifikimit të burimeve të prodhimit të energjisë

LEXO ME SHUME >


Deklaratë për shtyp: Fuqizimi i mbi 10,000 njerëzve për të trajtuar varfërinë energjitike në Mesdhe

Fuqizimi i mbi 10,000 njerëzve për të trajtuar varfërinë energjitike në Mesdhe

Në Europë, 104 milion njerëz nuk mund të gjejnë rehati në shtëpi gjatë verës, pa folur për Mesdheun, ku vala e të nxehtit është më e shpeshtë dhe e fuqishme. Varfëria energjitike shkakton shumë pamundësi për ata që vuajnë pasojat e saj: vështirësi ekonomike, pamundësi për të paguar faturat, veçim shoqëror madje edhe probleme me shëndetin. 

LEXO ME SHUME >


SPAK nis hetime për shkelje të barazisë në tenderat për tre inceneratorët në Tiranë, Elbasan dhe Fier

SPAK nis hetim për inceneratorët e Tiranës, Fierit dhe Elbasanit. Lajmi konfirmohet për “BalkanWeb” nga gazetarja Klodiana Lala.

LEXO ME SHUME >


Modernizohen Emergjencat Civile, Xhaçka: Shumë shpejt një prej më të mirëpajisurave në Ballkanin Perëndimor

Strukturat e Emergjencave Civile, pjesë e Forcave të Armatosura do të shumë herë më të mirëpajisura dhe më dinjitoze në përballimin e fatkeqësive natyrore.

LEXO ME SHUME >


Devoll Hydropower: Po prodhojmë në Moglicë, pandemia çrregulloi tregun

Këtë vit në kaskadën e Devollit filloi prodhimin hidrocentrali i Moglicës, më i madhi hidrocentral në vend pas atyre mbi kaskadën e Drinit, i ndërtuar nga norvegjezët e Statkraft. Investimi 590 milionë euro për HEC-in e Banjës, që ka vite në prodhim dhe atë të Moglicës, i cili nisi vetëm pak javë më parë operimet tregtare pritet të japë një efekt të dukshëm në tërësi në sektor.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.