Të tjera


“Si diell mbi det”/ Kalaja e Kaninës, atraksion i jashtëzakonshëm për turizmin historik e kulturor në Vlorë

Kalaja e Kaninës, 3 km larg qytetit bregdetar të Vlorës është kthyer vitet e fundit në një destinacion për turizmin kulturor dhe historik.

LEXO ME SHUME >


Pse investimet në menaxhimin e mjedisit janë të domosdoshme

Në  vitin 2013 Shqipëria kishte ZERO landfille apo impiante brenda standarteve të BE-së për depozitimin apo trajtimin e mbetjeve. Shqipëria lejonte importin e mbejteve për të ndihmuar edhe industrinë e riciklimit, pasi mbetjet e vendit nuk diferencoheshin në burim, ndaj lënda e parë për industrinë e riciklimit ishte pothuajse inekzistente. Shqipëria ishte kthyer në një kosh të madh mbetjesh kryesisht në Tirane, Elbasan, Fier, Durrës, të cilat digjeshin ditën për diell duke çliruar në atmosferë Metan, 25 herë me të dëmshëm se Dioksidi i Karbonit dhe rrjedhimisht duke helmuar çdo gjë të gjallë në një rreze mjaft të gjerë.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria i largohet objektivave të OKB – Raporti për objektivat e zhvillimit të qendrueshëm, zbresim në vendin e 68-të

Që prej vitit 2015, kur në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, vendet anëtare të organizatës u dakordësuan për të përmbushur 17 objektiva të zhvillimit të qendrueshëm (SDG) brenda vitit 2030, çdo vit, organizata publikon edhe raportin që mat progresin e secilit shtet në arritjen e këtyre objektivave. Objektivat fillojnë që nga eleminimi i varfërisë dhe i urisë, e deri te paqja apo klima.

LEXO ME SHUME >


Qeveria i vuri flakën ligjit për të miratuar inceneratorin e Tiranës

Në gushtin e nxehtë të verës së vitit 2017 – pas një beteje elektorale të lodhshme që solli dhe fundin e koalicionit mes Partisë Socialiste dhe LSI, ministri i Mjedisit Lefter Koka firmosi një kontratë koncesioni me kompaninë ‘Integrated Energy BV’ për rehabilitimin e venddepozitimit të mbetjeve në Sharrë, si dhe ndërtimin e një landfilli dhe inceneratori që do të prodhonte energji elektrike.

LEXO ME SHUME >


50 bova për ankorimin e mjeteve lundruese në Rivierë/ Klosi: Synojmë një pikë parkimi rajonal për bregdetin

Nisën punimet për instalimin e 50 bovave të para nga Parku Kombëtar Sazan Karaburun, në gjithë Rivierën shqiptare deri në Sarandë.

Ky është vetëm hapi i parë, të tjera iniciativa dhe investime do të ketë në drejtim të zhvillimit të aktiviteteve detare turistike.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.