Të tjera


HEC-et do të paguhen më pak – Enti Rregullator miraton çmimin e ri, prodhuesit kanë paralajmëruar proces gjyqësor

Prodhuesit me përparësi të energjisë elektrike do të paguhen më pak nga qeveria për energjinë e prodhuar. Pas ndryshimit të formulës nga ana e Këshillit të Ministrave, Enti Rregullator i Energjisë ka miratuar çmimin e ri, që sipas vendimit do të jetë 7.448 lekë/kwh apo rreth 0.6 lekë/mwh më i ulët në raport me çmimin e miratuar në janar të këtij viti.

LEXO ME SHUME >


Stefano Boeri prezanton lagjen e re në Tiranë: Kryefjalë gjelbërimi

Lagjja e re e Tiranës do të bëhet nga arkitekti italian, Stefano Boeri dhe rrjedhimisht kuptohet qartë se kryefjalë do të jetë gjelbërimi. Në prezantimin e bërë ditën e sotme në një konferencë online, Boeri ka bërë me dije se në lagjen e re 2/3 e territorit do të jetë hapësirë e gjelbër, me tarraca të gjelbra, siç është parë në shumë qytete europiane, me korsi të veçanta për biçikletat e që mund të përshkohet në këmbë për 15 minuta, pa pasur nevojë për një makinë për të lëvizur nga njëri cep në tjetrin të kësaj lagjeje.

LEXO ME SHUME >


Stacionet e ushqimit suplementar, impakt në uljen e rrezikut ndaj helmimit të kalit të qyqes, simbol i zonës të Vjosës dhe Drinos

Organizata për Mbrojtjen e Mjedisit (PPNEA) dhe qeveria shqiptare po bashkëpunojnë ngushtësisht duke ndërmarrë veprimeve konkrete në mbrojtjen e popullatës së kalit të qyqes në vendin tonë.

LEXO ME SHUME >


Shqipëria dhe objektivat e energjisë – Raporti i BB, IEA, OKB dhe OBSH: Rritet aksesi i popullatës në gatim të pastër

Pavarësisht progresit, bota do të dështojë të sigurojë akses në energji të përballueshme, të qëndrueshme, besueshme dhe moderne brenda vitit 2030, thotë raporti i publikuar së fundmi për gjurmimin e objektivit të zhvillimit të qëndrueshëm numër 7 (SDG7)  për progresin në energji, të publikuar nga Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë (IEA), Kombet e Bashkuara, Banka Botërore dhe OBSH. 

LEXO ME SHUME >


Agjencia Europiane e Mjedisit: Shqipëria, në performancën e saj më të mirë ndonjëherë

Agjencia Europiane e Mjedisit vlerësoi Agjencinë Kombëtare të Mjedisit për performancën më të mirë, vlerësim që e ka ngjitur ndjeshëm në renditje.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.