Të tjera


Ese nga Ornela Palaj, Shkolla e mesme profesionale "Kolin Gjoka" Lezhë

Toka  është pasuria me e madhe kombëtare e çdo vendi. Funksionet e saj janë te shumta dhe te pazevendesushme. Populli, mendimtarë e studiues, politikëbëres e vendimmarrës kanë bërë per tokën vlerësime, që kanë leshuar rrenje në ndërgjegjen njerzore, per mbrojtjen  dhe perdorimin e burimeve të saj. 

LEXO ME SHUME >


Ese nga Dajana Paloka, Shkolla e mesme profesionale "Kolin Gjoka" Lezhë

I dashur ditar! Kam kohe qe nuk te shkruaj. Kam kohe qe nuk te shkruaj per ndodhite, per shoqerine dhe familjen time.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Anjeza Nikolli, Shkolla e Mesme Profesionale “Kolin Gjoka “, Lezhë

Data 22 Prill simbolizon Ditën e Tokës,e cila filloi ne vitin 1970 kur u bë protesta më e madhe në Amerikë,me qëllim për mbrojtjen e mjedisit .Dita e tokës mbart si qëllim që te ndergjegjësojne njerëzit mbi natyren dhe tokën  që të jemi më të kujdesshem mbi mjedisin sepse gjithçka është në të mirën të shëndetit dhe te jetës tone.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Sara Zeneli, Shkolla “Protagonistët”

Planeti ynë, Toka është vendi ku jeta gjallëron në çdo skaj të saj, që me qeniet e para e deri tek më e zhvilluara, njeriu. Por në fillimet e saj, ajo nuk ka qenë e tillë. Ishte jeta ajo që i dha pamje tjetër.

LEXO ME SHUME >


Ese nga Adelina Prendi, Shkolla e mesme profesionale “Kolin Gjoka”, Lezhë

Qe nga krijimi jone , ne jemi nje me natyren .Atehere kur ne te mos kujdesimi per te , pikerisht atehere do ta humbasim dhe ne ate.Natyra eshte vete streha jone...Eshte mushkeria jone... E jashtezakonshmja, me bukurite me te magjishme qe mund ti imagjinojme...eshte vete jeta jone.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.