Të tjera


Ora e Tokës në kushtet e COVID-19/ AdZM Fier mbjell pisha e vetme në PKDK

Çdo vit të shtunën e fundit të marsit, njerëzit në të gjithë botën fikin dritat për të treguar mbështetjen e tyre ndaj planetit.Nëse kërcënimet e tanishme për mjedisin vazhdojnë me të njëjtin ritëm, jeta do të zhdukej, pasi të gjithë kemi nevojë për ajrin, ujin dhe ushqimet. Njerëzit duhet të ndërmarrin hapat e nevojshëm për të ndaluar kërcënimet ndaj klimës dhe biodiversitetit.

LEXO ME SHUME >


Reforma e Deregulimit/ Leje mjedisore të njëjta si për kërkimin, edhe për përpunimin e naftës dhe gazit natyror

Komisioni për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, në cilësinë e komisionit përgjegjës, zhvilloi të martën një seancë dëgjimore me përfaqësues të grupeve të interesit që operojnë në fushën e mjedisit, si dhe me deputetin socialist Ismet Beqiraj, i cili ka paraqitur disa amendamente gjatë shqyrtimit të projektligjeve: “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin “Për lejet e mjedisit”, të ndryshuar”.

LEXO ME SHUME >


Lejet mjedisore / Aplikimi online lehtësi për 6900 subjekte që operojnë në këtë sektor

Ndryshimet ligjore në pr.ligjin për mbrojtjen e mjedisit, synojnë të lehtësojë subjektet private nga detyrimi për t’u pajisur me leje të tipit C, për aktivitete që kanë ndikimin të ulët në mjedis dhe niveli i shkarkimeve në mjedis është i pallogaritshëm.

LEXO ME SHUME >


Mbrojtja e mjedisit/ Lleshaj, qytetarëve: Të mbrojmë territorin tonë, ja ku duhet të aplikoni

Ministria e Brendshme po bëhet gati që të ushtrojë përgjegjësinë e re për inspektimin e mjedisit, ujit dhe pyjeve në kuadër të Inspektoratit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit (IKMT).

LEXO ME SHUME >


Dhjetëra breshka të ngordhura në Vlorë, shkak, trafiku detar dhe ngrohja globale

Muajt e fundit në brigjet e bregdetit shqiptar janë shënuar disa dhjetëra raste të daljes në breg të specieve të rralla detare, shumica e të cilave kanë qenë të ngordhura.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.