Të tjera


Vatra aktive prej dy ditësh, vijon beteja me flakët në pyllin me pisha të Roskovecit

Prej dy ditësh vijon që jetë aktive vatra e zjarrit pyllin me pisha të Vloshit në Bashkinë e Roskovecit. Terreni i vështirë kodrinor ka bërë që flakët të përparojnë duke djegur disa hektarë pyll pa prekur kurorën.

LEXO ME SHUME >


Parku fotovoltaik 100 milionë euro, regjistrohet “Karavasta Solar” me kapital 12.3 milionë lekë

Pas nënshkrimit në datë 31 korrik 2020 të kontratës për zhvillimin e projektit të parkut fotovoltaik të Karavastasë mes qeverisë shqiptare dhe kompanisë Voltalia në Qendrën Kombëtare të Biznesit është regjistruar “Karavasta Solar” që do të çojë para këtë projekt.

LEXO ME SHUME >


Zjarr në Picrrage të Fushë Krujës, rrezikohen banesat dhe një stallë bagëtish, dyshohet për zjarrvënie të qëllimshme

Një vatër zjarri është aktivizuar në fshatin Picrrage të Fushë Krujës. Zjarri rrezikon disa banesa dhe një stallë bagëtish.

LEXO ME SHUME >


“Rritet” energjia nga dielli – Në 6 muaj, impinatet fotovoltaike prodhuan rreth 1% të energjisë totale

Rreth 1% e energjisë së prodhuar gjatë 6-mujorit të parë të vitit u sigurua nga impantet fotovoltaike. Kjo sasi është modeste në raport me energjinë e prodhuar nga hidrocentralet, megjithatë ajo merr një rëndësi të veçantë në drejtim të diversifikimit të burimeve të prodhimit të energjisë

LEXO ME SHUME >


Deklaratë për shtyp: Fuqizimi i mbi 10,000 njerëzve për të trajtuar varfërinë energjitike në Mesdhe

Fuqizimi i mbi 10,000 njerëzve për të trajtuar varfërinë energjitike në Mesdhe

Në Europë, 104 milion njerëz nuk mund të gjejnë rehati në shtëpi gjatë verës, pa folur për Mesdheun, ku vala e të nxehtit është më e shpeshtë dhe e fuqishme. Varfëria energjitike shkakton shumë pamundësi për ata që vuajnë pasojat e saj: vështirësi ekonomike, pamundësi për të paguar faturat, veçim shoqëror madje edhe probleme me shëndetin. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.