Të tjera


TRAJNIM MBI EKONOMINË E GJELBËR DHE ZHVILLIMIN LOKAL

Në kuadër të projektit ndërkufitar “KAPËRCIM I GJELBËR– Drejt ekonomisë së gjelbër vendore përmes investimeve inteligjente” u zhvillua trajnimi vijues në Has, fizikisht dhe online në datat: 9, 10 dhe 17 dhjetor 2021. 

LEXO ME SHUME >


Elbasan/Investimet e pakta në infrastrukturën e lagjeve, Bashkia shpresë tek PPP-të

Kryetari i bashkisë së Elbasanit Gledian Llatja përgjatë zgjedhjes elektorale të 2019 premtoi se kishte një vizion ambicioz për qytetin dhe se do të punohej për zgjidhjen e infrastrukturës rrugore problematike. Faktoje pas dy vitesh ishte në bashkinë Elbasan nga ku konstatoi se në disa nga lagjet problematike, janë bërë investime, por në disa lagje banorët vijojnë dërgojnë peticione duke kërkuar ndërhyrjen urgjente në rrugë.

LEXO ME SHUME >


Njoftim pune për Koordinator Grantesh në Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut për PONT (Prespa Ohrid Nature Trust)

PONT (Prespa Ohrid Nature Trust) është një fondacion sipas ligjit gjerman që punon për të mbështetur Zonat e Mbrojtura (ZM) dhe Aktorët e Mjedisit të Zonës së Zgjeruar Prespë-Ohër (WPOA) në Shqipëri, Maqedoninë e Veriut dhe Greqinë dhe Zona e Ruajtjes Ndërkufitare Korab-Shara/Alpet Shqiptare (TCA), duke përfshirë korridoret ekologjike ndërmjet këtyre zonave në Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut. 

LEXO ME SHUME >


Ligji për ndotjen akustike fle në sirtar prej 14 vitesh, pa arritur të qetësojë zhurmën në Tiranë

Zhurmat janë një problem i madh për qytetarët, por që për shkak të neglizhencës së institucioneve, qytetarët janë të detyruar të bashkëjetojnë me ndotjen akustike.

LEXO ME SHUME >


Krimet mjedisore do të denoncohen edhe në “Komisariatin Dixhital”, Çuçi: 5 rubrika specifike në aplikacion

Në aplikacionin e “Komisariatit Dixhital” është shtuar një rubrike e re për të denoncuar lloje të ndryshme të krimeve mjedisore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.