Të tjera


Ndërtime pa leje, ndotje akustike dhe krime mjedisore – Policia procedon penalisht 5 shtetas në Durrës dhe Krujë

Policia e Shtetit ka bërë me dije se po vazhdojnë kontrollet masive në kuadër të planit të masave për evidentimin e rasteve të ndotjes së mjedisit nga subjektet e ndryshme, ndotjes akustike, ndërtimeve pa leje, shfrytëzimit të pyjeve dhe lumenjve.

LEXO ME SHUME >


Inceneratori i Fierit/ Nisma Thurje kallëzim në SPAK

Nisma Thurje ka dorëzuar në SPAK kallëzimin penal për inceneratorin e Fierit. Sipas kallëzimit, Nisma Thurje akuzon qeverinë se është kompromentuar në falsifikimin e dokumenteve të pronësisë ku do ndërtohet inceneratori i Fierit.

LEXO ME SHUME >


“Shqipëria vendi i mafies”, banorët e Zall Gjoçajt protestojnë në Tiranë kundër HEC-eve në lumin Mat, Policia i shpërndan me forcë

Banorët e Zall Gojçajt të mbështetur nga aktivistë të shumtë kanë dalë sot në protestë përpara Kryeministrisë kundër projektit të HEC-eve në lumin Mat. Banorët kanë folur në megafon, duke kërkuar anulimin e projektit dhe janë shprehur se ata nuk do të ndalen në kërkimin e të drejtës së tyre.

LEXO ME SHUME >


COVID-19/ Banka Botërore shtyn edhe një vit zbatimin e projektit për shërbimet mjedisore

Banka Botërore ka shtyrë edhe për një vit zbatimin e projektit për “Shërbimet mjedisore” në vendin tonë, i parashikuar të mbyllej në shtator të këtij viti, ndikuar nga kushtet e situatës së krijuar nga COVID-19, që ngadalësoi ecurinë e tij.

LEXO ME SHUME >


HEC-et do të paguhen më pak – Enti Rregullator miraton çmimin e ri, prodhuesit kanë paralajmëruar proces gjyqësor

Prodhuesit me përparësi të energjisë elektrike do të paguhen më pak nga qeveria për energjinë e prodhuar. Pas ndryshimit të formulës nga ana e Këshillit të Ministrave, Enti Rregullator i Energjisë ka miratuar çmimin e ri, që sipas vendimit do të jetë 7.448 lekë/kwh apo rreth 0.6 lekë/mwh më i ulët në raport me çmimin e miratuar në janar të këtij viti.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.