Ajri


Nga Dragostunja në Togëz, ankesat e banorëve kundër HEC-ve në vesh të shurdhër. Ekspertët: Duhet moratorium

Banorët e Grabovës së Sipërme kanë vendosur të kundërshtojnë me çdo formë ndërtimin e HEC-Grabova 1 dhe 2 në Gramsh. Ata pretendojnë se HEC-i do t’i marrë ujin, do t’i shkatërrojë mjedisin dhe do detyrohen të largohen nga kjo zonë. Nëpërmjet një peticioni të nisur qysh në vitin 2020 që mban firmat e mbi 100 kryefamiljarëve, ata i kërkojnë qeverisë pezullimin dhe më pas prishjen e kontratës me kompanitë dhe mosndërtimin e dy HEC-eve në këtë zonë.

LEXO ME SHUME >


Thellohet skandali me shkarkimet e Albchrome

Skandali me shkarkimet e ndotjes që shkaktohet nga kompanitë e përpunimit të kromit në Elbasan thellohet edhe më tej. Situatën alarmante e pranon për MCN edhe zëvendësdrejtori i inspektoratit të mjedisit në Elbasan, Ismail Dybeli.

LEXO ME SHUME >


Plehrat digjen në landfill ilegal/ Në Kaziaj shkojnë mbetjet e Kavajës, zyrtarët e bashkisë bëjnë të paditurin

Këtu jemi në Kazias të Kavajës. Ky vend depozitim mbetjesh gjendet midis plazhit të Gjeneralit dhe të Spillesë.

LEXO ME SHUME >


Mjegulla mbulon bregdetin e Adriatikut

Temperaturat e larta gjatë mesnatës, kanë bërë që qyteti i Durrësit të zgjohet në një realitet ndryshe.

LEXO ME SHUME >


Publikohet raporti vjetor i projektit, nga Co-PLAN “Mushkëri të Gjelbra për Qytetet Tona”, BOTIMI III - 2021

Koncepti i ndotjes urbane në Shqipëri lidhet qartësisht me shkarkimin e substancave të dëmshme, të cilat, në mënyrë natyrale dhe jo natyrale, futen dhe qëndrojnë në qytete dhe në zonat urbane.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.