Ajri


Ndotja e ajrit, Gjoka: 5 mijë njerëz preken në vit, në Tiranë të përdoren maskat

Raporti ‘Mushkëritë e Gjelbërta’ për cilësinë e ajrit dhe zhurmave në qytetet tona, tregon se veçanërisht Tirana ka norma të larta dhe mbi mesataren të Bashkimit Europian.

LEXO ME SHUME >


“Kush ndot më shumë paguan më shumë”/ Pse menaxhimi i mbetjeve urbane ne Shqipëri duhet të ndryshojë

“Kush ndot më shumë paguan më shumë”. Pse menaxhimi i mbetjeve urbane ne Shqipëri duhet të ndryshojë. Banorët paguajnë padrejtësisht për bizneset.

LEXO ME SHUME >


Sa e ndotur është Shqipëria? – BB: Tirana më mirë se rajoni, por më keq se Europa. Korça me nivele alarmante

Një sërë studimesh thonë se, ndotja e ajrit luan një rol vendimtar në përhapjen e pandemisë së shkaktuar nga virusi Sars-cov-2. Në një raport të publikuar së fundmi për ndikimin e covid-19 në ndotjen e ajrit në Ballkanin Perëndimor, Banka Botërore nënvizon pikërisht këtë, duke theksuar se me ardhjen e dimrit dhe me shtimin e ndotjes gjatë sezonit më të ftohtë të vitit mund të shohim edhe shpërthime të fuqishme të pandemisë në Ballkanin Perëndimor.

LEXO ME SHUME >


Përmirësohet cilësia e ajrit, Tirana shënon nivelin më të ulët të ndotjes

Përveç lajmit të mirë se thuajse përditë shtohet numri i personave të shëruar nga COVID-19, një tjetër lajm i mirë gjatë këtyre ditëve të karantinës është përmirësimi i cilësisë së ajrit.

LEXO ME SHUME >


Në 2020-n Shqipëria dhe Maqedonia më të ndoturat në Evropë

Cilësia e ajrit, ujit dhe tokës ku jetojmë, pa diskutim që janë një përcaktues i rëndësishëm i cilësisë së jetës që ne bëjmë. Për fat të keq viti 2020 pritet të jetë sërish i zymtë për sa i përket ndotjes në vend. Sërish, edhe për këtë, Maqedonia dhe Shqipëria, janë vendet më të ndotura të Europës.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.