Uji


Drejt zgjidhjes problemi i ujit të pijshëm në Rrogozhinë, ndërtimi i ujësjellësit gati vitin e ardhshëm

Në Bashkinë e Rrogozhinës po shkon drejt zgjidhjes problemi i furnizimit me ujë të pijshëm për banorët. Punimet për ndërtimin e ujësjellësit të ri kanë avancuar dhe pritet që vepra të jetë plotësisht në funksion vitin e ardhshëm, duke siguruar furnizim të pandërprerë me ujë të pijshëm për afro 12 mijë banorë.

LEXO ME SHUME >


Një lagje në Berat pa ujë të pijshëm, banorët: Edhe në 2 orë që vjen, mban era fekale

Në lagjen “Çlirim” në qytetin e Beratit, uji është i ndotur, me erë të keqe dhe nuk mund të përdoret. Prej disa muajsh banorët ankohen se uji që rrjedh në rubinetat e çezmave të tyre është tepër i ndotur dhe nuk përdoret as për të larë rrobat. Kjo lagje furnizohet vetëm me 2 orë ujë në ditë, ndërkohë që banorët ankohen edhe për erën e keqe të ujit që rrjedh në çezmat e tyre.

LEXO ME SHUME >


Ndotja kërcënon liqenin e Shkodrës! Afp reportazh mes peshkatarëve

Mes peshkatarëve po rritet gjithnjë e më shumë dëshpërimi ndërkohë që ndotja dhe peshkimi i paligjshëm kërcënojnë ekosistemin e liqenit të Shkodrës, më të madhit në Ballkan, që shtrihet përgjatë kufirit mes Shqipërisë dhe Malit të Zi. Dhe agjencia e lajmeve AFP i ka dedikuar liqenit të Shkodrës, një reportazh, ku sjell zërat e atyre që e njohin dhe duan atë.

LEXO ME SHUME >


“Java botërore e ujit”, Balluku në Amsterdam: Rritje të kapaciteteve të ujësjellësve në të gjithë vendin

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, ishte e pranishme në konferencën e përvitshme, të organizuar në Amsterdam në kuadër të “Javës Botërore të Ujit”, me përfaqësues nga politika si dhe specialistë të sektorit të ujit nga të gjitha vendet e botës. Përmes një postimi në rrjetet sociale, ministrja Balluku shprehet se zgjidhjet e integruara për menaxhimin e ujit.

LEXO ME SHUME >


Lagjia e ndarë nga uji në Durrës. Një pjesë e banorëve, ujë me fekale

Afrimi i stinës së nxehtë sjell në Durrës edhe shqetësimin për furnizimin me ujë. Por në këtë fillimsezoni, afro 2.000 banorë të qytetit po furnizohen me më shumë orë ujë, falë investimeve të bëra në rrjetin e ujësjellësit. Madje për herë të parë, një pjesë e vogël e “lagjes nr. 8” po furnizohet me ujë 24 orë në ditë. “Habi e madhe. Kaq vite në Durrës dhe është hera e parë. Të paktën me sa mbaj mend, që kur kam lindur e deri më sot, s’mbaj mend presion të tillë”, tha një banor.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.